ΚΟΛΑΦΟΣ για το Μαξίμου: Έκθετη η κυβέρνηση απέναντι στον Ιερώνυμο.

0
303

ΚΟΛΑΦΟΣ για την κυβέρνηση, η οποία λειτουργώντας με πελατειακές λογικές είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από τους ελέγχους για τον κορωνοϊό, συνιστά η απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η Ιεραρχία απευθύνει έκκληση για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων στους πιστούς που εκκλησιάζονται, ενώ ήδη πολλοί μητροπολίτες έχουν αποφασίσει να θέσουν σε καθεστώς αργίας ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει η κυβέρνηση για να μην έρθει σε σύγκρουση με τον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών που προέρχεται στη συντριπτική του πλειοψηφία από τον χώρο της Δεξιάς, το έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου άφησε έκθετη την κυβέρνηση με το Μαξίμου να επιχειρεί με τη διαρροή σεναρίων επιστημονικής φαντασία να πείσει ότι όλα έγιναν μετά από συνεννόηση με την Ιεραρχία. Μόνο που μπέρδεψε τις ημερομηνίες, αναφέροντας ότι κυβερνητικός παράγοντας είχε χθες επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Βέβαια η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είχε ληφθεί μια ημέρα πριν από ότι φαίνεται και από τα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν.

Έκθετη η κυβέρνηση απέναντι στον Ιερώνυμο

Προφανώς εκ των υστέρων το Μαξίμου επεδίωξε επικοινωνία με τον Ιερώνυμο για να εμφανιστεί ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από συνεννόηση.

Με την απόφασή της η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους πιστούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά είναι ο εμβολιασμός και η πραγματοποίηση των προβλεπόμενων τεστ για τους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο αυτό αφορά και στους κληρικούς, στους ιεροψάλτες, στους νεωκόρους και γενικά κάθε εργαζόμενο στις εκκλησίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here