Κόλαφος ο Παύλος Σαράκης: «Ήρωες στις ΗΠΑ οι πληροφοριοδότες που εδώ λένε κουκουλοφόρους»!

0
230

«Η Novartis έλεγχε την πληροφόρηση και χειραγωγούσε το πολιτικό σύστημα, γιατί έχοντας κυρίαρχη θέση στη χώρα μας είχε τεράστια οφέλη παγκοσμίως.

{videobox}M29CxZvCAzI{/videobox}

Η τιμολόγηση στην Ελλάδα, διαμορφώνει τιμές φαρμάκων μέχρι τη Βραζιλία, άρα είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τις αμερικανικές αρχές, που εποπτεύουν και παρακολουθούν κάθε εξέλιξη γιατί θεωρούν την υπόθεση δική τους, αν και το έγκλημα έγινε στην Ελλάδα».

Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος υποστήριξης των πληροφοριοδοτών, της αμερικανικής κυβέρνησης, εκείνων που όπως τόνισε, «έδειξαν το δρόμο, ως ενάγοντες, στους 3 μάρτυρες προστασίας των ελληνικών αρχών».

«Οι αμερικανοί εισαγγελείς αποκαλούν ήρωες στη μάχη της διαφθοράς τους εκεί πληροφοριοδότες, ντροπή που εδώ τους λέμε κουκουλοφόρους», τόνισε ο δικηγόρος δίνοντας όλο το χρονικό της υπόθεσης:

Ο ασκός του Αιόλου, άνοιξε όπως είπε ο κ Σαράκης, όταν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες πήγαν στο FBI κι έδωσαν το 2014 τα πρώτα στοιχεία, βάσει αμερικανικού νόμου για αθέμιτες πρακτικές εταιριών που είναι στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το 2014 ήταν δύο τα στελέχη της Novartis που συνέταξαν δικόγραφο κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα για 29 χώρες, ενώ προστέθηκε και ο τρίτος μάρτυρας, το 2017.

«Υπάρχουν τρεις πληροφοριοδότες της αμερικανικής κυβέρνησης και άλλοι τρεις προστατευόμενοι που έδωσαν στοιχεία στις ελληνικές αρχές. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες έδειξαν πολύ ψηλά, σε πολιτικά πρόσωπα, ονόματα διευθύνσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς», προσθέτει ο κ. Σαράκης.

Στην ελληνική Βουλή διαβιβάστηκαν μόνο οι καταθέσεις μαρτύρων των ελληνικών αρχών, δεν διαβιβάστηκαν στοιχεία από τους άλλους τρεις πληροφοριοδότες των αμερικανικών αρχών, διευκρίνισε.

Η ελληνική έρευνα ξεκίνησε ζητώντας την συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης, με βάση διαρροή το Δεκέμβριο του 2016. Ακολούθησε η παρέμβαση Κοντονή που ζήτησε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελ. Ράικου τη συνδρομή των αμερικανικών αρχών κι έτσι ξεκίνησε η στενή συνεργασία.

Βάσει διακρατικής συμφωνίας ισχύει η αρχή αμοιβαιότητας, άρα τα στοιχεία αμερικανικών αρχών διαβιβάζονται προς επεξεργασία στις ελληνικές αρχές και αμφίδρομα.

«Θεωρώ ότι έχουν δοθεί τα πάντα», τόνισε ο κ. Σαράκης, σημειώνοντας: «Λένε οι ΗΠΑ, σας παρέχουμε στοιχεία, αλλά η υπόθεση πρέπει να φτάσει ως το τέλος και τα στοιχεία να μην διαρρεύσουν».

Υ.Γ. Σενάριο με ηθοποιούς κουκουλοφόρους μάρτυρες, η «εμπλοκή» Σαμαρά καταγγέλλει ο Καραγκούνης.

Υ.Γ.1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ NOVARTIS ! Απειλούν Υπουργούς-Απειλούν Μάρτυρες-Απειλούν Εισαγγελείς-Εξαφανίζουν τα πειστήρια για την Novartis!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here