Κόλπος Φινλανδίας: Συναγερμός από 4 υποβρύχιες εκρήξεις στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας!

0
196

Σε κατάσταση Ύψιστου Συναγερμού οι αρχές μετά από εκρήξεις στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Τέσσερις ανεξήγητες υποβρύχιες εκρήξεις σημειώθηκαν στον Κόλπο της Φινλανδίας εντός των χωρικών υδάτων της Ρωσίας.

Οι εκρήξεις έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 24/10/22 και η ανίχνευση έγινε από το Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

Τα μεγέθη είναι μεγέθους: 2,0, 1,5, 1,5 και 1,4 ρίχτερ.

Οι πρώτες εικόνες από τον κατεστραμμένο αγωγό Nord Stream.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο Δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης, ενώ η Σουηδική εφημερίδα Expressen γράφει σήμερα πως ένα τμήμα μήκους τουλάχιστον 50 μέτρων λείπει από τον αγωγό Nord Stream 1.

Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν και αυτοί από πλευράς του ότι η σειρά εκρήξεων κατά μήκος των βασικών υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία προς την Ευρώπη προκλήθηκε πιθανότατα από σαμποτάζ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη Wall Street Journal αξιωματούχοι που έχουν γνώση της έρευνας, προσθέτοντας βαρύτητα σε παρόμοια προκαταρκτικά ευρήματα Σουηδών αξιωματούχων.

Ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν οριστικά το ύποπτο σαμποτάζ με κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα, τονίζουν όμως ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις αυτές, οι οποίες δημιούργησαν διαρροές σε τρεις από τους τέσσερις σωλήνες που αποτελούν μέρος των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2, κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Στο Βίντεο της Expressen, που τραβήχτηκε με ένα μικρό Τηλεχειριζόμενο Υποθαλάσσιο όχημα, ένα υποβρύχιο drone, εικονίζεται λυγισμένο μέταλλο και ο διάπλατα ανοιγμένος αγωγός στο βυθό της Βαλτικής, σε βάθος περίπου 80 μέτρων. Οι Σουηδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν υλικό επιτόπου, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους.

Δεν είναι σαφές πώς η επιτόπια έρευνα των Σουηδικών αρχών μπορεί να έχει αλλάξει την περιοχή, σύμφωνα με την Expressen.

Το Σουηδικό Πολεμικό Ναυτικό και η Σουηδική Ασφάλεια αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Σουηδική Ακτοφυλακή δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον κατεστραμμένο αγωγό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here