Κόμμα ετοιμάζει ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ!

0
232

Με γοργούς ρυθμούς, κάτω από συνθήκες μυστικότητας, ένας «γαλαζοαίματος», γόνος της έκπτωτης ελληνικής Βασιλικής οικογένειας, προετοιμάζει επιμελώς την είσοδό του στο πολιτικό προσκήνιο τους προσεχείς μήνες!

Πρόκειται για τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ, τον δευτερότοκο γιο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος με την σύζυγό του Tατιάνα εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε νοικιασμένη μεζονέτα που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου, στο Καστρί και ανήκει στην Σοφία Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας, ο επίδοξος αρχηγός του νέου κόμματος έχει ήδη συστήσει ένα ολιγομελές επιτελείο, αποτελούμενο κυρίως από τεχνοκράτες και πολιτικά πρόσωπα κοντά στην τέως Βασιλική οικογένεια, τα οποία επεξεργάζονται δεδομένα, σφυγμομετρούν την κοινή γνώμη και διαμορφώνουν την φυσιογνωμία του υπό εκκόλαψη κόμματος.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν πολιτικό σχηματισμό, το ιδεολογικό στίγμα του οποίου θα είναι η λεγόμενη «πατριωτική δεξιά», με «σεβασμό στον Κοινοβουλευτισμό και στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Οι ιθύνοντές του εκτιμούν ότι οι συνθήκες για την αποδοχή ενός τέτοιου σχήματος στα δεξιά της σημερινής Ν.Δ., είναι πιο ευνοϊκές από ποτέ καθώς μεγάλες μάζες δεξιών ψηφοφόρων αναζητούν χώρο έκφρασης.

Άλλωστε τα αντιβασιλικά σύνδρομα στα οποία στηρίχτηκε το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχουν πια ατονήσει, ενώ τα στοιχεία διαφθοράς και ανεπάρκειας που ταλανίζουν τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, δείχνουν να ευνοούν το σχηματισμό νέων κομμάτων.

Οι απόψεις αυτές ενισχύονται και από δημοσκοπήσεις που φέρουν το νέο κόμμα υπό τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ να παίρνει ποσοστό άνω του 10% (!) και να αντλεί ψηφοφόρους τόσο από τη ΝΔ αλλά και τους Ανεξαρτήτους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα φαίνεται να έχει λυμένα και άλλα σημαντικά θέματα όπως είναι η εξεύρεση πόρων και οι απαραίτητες συμμαχίες, καθώς είναι γνωστή η επιρροή των τέως βασιλιάδων στο εφοπλιστικό λόμπι και στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα πότε θα γίνει η πρώτη επίσημη εμφάνιση του εγχειρήματος.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι στόχος τους είναι να προλάβουν τις Ευρωεκλογές, ενώ η κάθοδός τους στις εθνικές εκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here