Κύπριοι βουλευτές προς Αθήνα: «Στείλτε στρατιωτικές ενισχύσεις».

0
419

Η κατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις είναι εκτός ελέγχου. Η ΕΕ αδιαφορεί, οι ΗΠΑ βγάζουν τυπικές ανακοινώσεις, η Ρωσία βολεύεται και η Αθήνα δεν ασχολείται ως μητέρα πατρίδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Λίγες ώρες μετά την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το  ερευνητικό σκάφος «Barbaros» φέρεται να απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι που βρισκόταν αγκυροβολημένο και, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «philenews.com», κατευθύνεται στις παράνομα δεσμευμένες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στην Κύπρο ήδη κάποιοι ζητούν δημόσια τη βοήθεια της Αθήνας, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται.

Στην αποστολή στην Κύπρο ενισχυμένου σώματος του Ελληνικού στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας σε τοπικό ΜΜΕ είπε ότι αυτό θα πρέπει να είναι συνυφασμένο με επαρκή αμυντική θωράκιση και κάλεσε όποιους διαφωνούν να το πουν δημόσια.

Περαιτέρω ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι οι δύο από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, δηλαδή η Τουρκία και η Βρετανία διατηρούν ισχυρά στρατιωτικά τμήματα στην Κύπρο ενώ η Ελλάδα όχι.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει ισοζύγιο.

Υ.Γ. Πλέει ανοικτά της Αμμοχώστου το «Barbaros»: Δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην περιοχή, προκαλεί o Ακάρ.

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, παρά τις…προθέσεις της για «παύση» των επιθετικών ενεργειών, μέσω του εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράιμ Καλίν.

Την ώρα λοιπόν που ζητά διάλογο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζει τις άνευ προηγουμένου παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ, με το «Barbaros» να κινείται ήδη προς την περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την ίδια ρητορική του Ερντογάν, πως «είναι δικαίωμα της Άγκυρας οι γεωτρήσεις στην περιοχή».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here