Κύπρος 20 Ιουλίου 1974: Η ανά τους αιώνες ντροπή των Βαρβάρων.

0
439

Η Αποφράδα Μέρα που άφησε πίσω:

-5000 δολοφονηθέντες άμαχοι,

-1619 αγνοούμενοι,

-250.000 γηγενείς κάτοικοι ΕΚ εκτοπισμένοι,

-30000 εγκλωβισμένοι,

-800 όμηροι γυναίκες από 12 έως 82 ετών κακοποιημένες,

-37% των πατρίων εδαφών κατεχόμενα, όλα τα χριστιανικά μνημεία συλημένα και ισοπεδωμένα …

-550 εκκλησίες  λεηλατημένες….

-Τίποτα Ελληνικό όρθιο…

Ολίγα ενδεικτικά από τα μύρια…

«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον Τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»

«Οι σφαγές…που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία.

Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»

Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη George Horton να γράψει στο τέλος:

«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου από τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος».

«Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού», έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσόρτσιλ.

-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν», είπε ο Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876.

-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή» είπε ο Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος).

-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων» του Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837).

-«Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό»…Τσώρτσιλ.

-«Τούρκοι διάβηκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα»…Β. Ουγκώ.

-«Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού»…Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής.

-«Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης»…Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας (σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον).

Κάθε εικόνα και ολόκληρη δραματική ιστορία….

Οι πρωταγωνιστές της 20ης Ιουλίου 1974…

Παρακολουθώντας διάφορες ψεκασμένες συζητήσεις  για το χουντικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, ας ξεκαθαρίσουμε, ότι πρέπει να χαρακτηρίζεται Προδοτικό το Πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου.

Οι  ηγέτες του πραξικοπήματος γνώριζαν τι θα ακολουθούσε. Και είναι απαράδεκτη η απόφαση της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης να μην καταδικάσει σε θάνατο τουλάχιστον αυτόν που έδωσε την εντολή. Τον Δημήτριο Ιωαννίδη.

Αυτός ο ισχυρισμός ότι η Δημοκρατία δήθεν συγχωρεί δεν ισχύει για όλους. Η Κύπρος προδόθηκε από τους δικτάτορες της Ελλάδας, αλλά είχαν και ντόπιους συνεργάτες.

Δεν τιμωρήθηκε κανένας, εκτός από τον Νίκο Σαμψών, που περνούσε…απ’ έξω και του φώναξαν να τον κάνουν «πρόεδρο». Οκταήμερο «πρόεδρο»!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here