Κώστας Βαξεβάνης στο Euractiv: Στοχοποιηθήκαμε με πρωτοφανή τρόπο από την Ελληνική Κυβέρνηση.

0
543

Συνέντευξη στο έγκυρο Ευρωπαϊκό μέσο Euractiv παραχώρησε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης συμβολαίου θανάτου εναντίον του και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν.

Στο εκτενές ρεπορτάζ του Euractiv καταγράφονται εκτός από τις απειλές κατά της ζωής του Βαξεβάνη, οι τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, αλλά και οι διεθνείς ανησυχίες που έχουν ανακύψει από μεγάλους οργανισμούς για την εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα μας.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ καταθέτουν την άποψή τους για το ζήτημα της ελευθερίας το Τύπου στην Ελλάδα, τις απειλές κατά δημοσιογράφων και τη στοχοποίηση Μέσων όπως το Documento από την Κυβέρνηση και από επιχειρηματικούς κύκλους, ο Pavol Szalai, επικεφαλής του γραφείου της ΕΕ / Βαλκανίων των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Vra Jourová.

Σαφής αναφορά γίνεται επίσης τόσο στην προκλητική απομόνωση του Documento από την καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid, αλλά και στην προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έμαθε πρόσφατα ότι κάποιος προσπαθούσε να  τον σκοτώσει. Λίγε ημέρες αργότερα, ένας άλλος γνωστός ερευνητής δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην Αθήνα σε μια επίθεση σχετιζόμενη με τη μαφία. Το Euractiv μίλησε με τον Βαξεβάνη για να μάθει αν η ελευθερία του Τύπου αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ελλάδα.

Μια πηγή είπε στον Βαξέβανη ότι υπήρχαν συμβόλαια θανάτου εναντίον του ίδιου και ενός ακόμη δημοσιογράφου, λίγες μέρες πριν από τον πυροβολισμό του συναδέλφου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 6 Απριλίου. Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι το συμβόλαιο εναντίον του Βαξεβάνη είχε συναφθεί από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μένιο Φορθιώτη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here