Κώστας Κρομμύδας: Μας μιλά για όλα και το νέο του βιβλίο.

0
318

Έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία και καριέρα σαν ηθοποιός και τον αγαπήσαμε μέσα από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε. Είναι ένας ευφυής άνθρωπος, θαυμάσιος σύζυγος κι εξαίρετος πατέρας.

Τελευταία αποκάλυψε ένα καινούργιο για εμάς ταλέντο του, αυτό της συγγραφής. Τα βιβλία του που έχουν μέχρι τώρα εκδοθεί έγιναν best sellers.

«Χαίρομαι όταν ακούω πως η ιστορία μου ταξίδεψε κάποιον που τη διάβασε. Αυτές οι εξομολογήσεις των αναγνωστών μου, μου δίνουν πολύ μεγάλη δύναμη.»

Και όπως καταφέρνει να μας βάζει μέσα στην ιστορία του έργου που πρωταγωνιστεί με το ρόλο του, έτσι κατορθώνει να μας κάνει να ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων του και να συμπάσχουμε με τους ήρωές του, μέσα από τις ολοζώντανες περιγραφές του. 

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι φιλοξενούμενός μας και θα μας μιλήσει για το νέο το υ πόνημα «ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Τελικά κύριε Κρομμύδα σας κέρδισε η συγγραφή βιβλίων από την ηθοποιία, ή δεν έχετε προτάσεις;

«Τόσο η συγγραφή βιβλίων όσο και η ηθοποιία είναι δύο μέσα που με βοηθούν να εκφραστώ γι’ αυτό και τα αγαπώ εξίσου. Δεν θα σου κρύψω ότι υπήρξαν προτάσεις για θέατρο για τον φετινό χειμώνα αλλά επέλεξα να επικεντρωθώ τους επόμενους μήνες στη συγγραφή του καινούριου μου βιβλίου που ήδη έχω ξεκινήσει να γράφω.»

Πως ξεκινήσατε να γράψετε το πρώτο σας βιβλίο;

‘Έγραφα από πολύ παλιά. Είναι κάτι που μου άρεσε από τότε που θυμάμαι
τον εαυτό μου. Έχω άπειρα χειρόγραφα στα συρτάρια μου με ιστορίες, σκέψεις, ποιήματα. Για μένα η συγγραφή ενός βιβλίου είναι ένα μαγευτικό ταξίδι. Στόχος μου είναι τα βιβλία μου και ειδικά το «ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ» να διαβαστεί από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και να ταξιδέψουν μαζί  μου. Χαίρομαι όταν ακούω πως η ιστορία μου ταξίδεψε κάποιον που τη διάβασε. Αυτές οι εξομολογήσεις των αναγνωστών μου, μου δίνουν πολύ μεγάλη δύναμη.»

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε για πρώτη φορά τις αντιμετωπίζετε πάντα όταν ξεκινάτε μια καινούργια ιστορία;

«Όταν μπαίνω στη διαδικασία συγγραφής μιας καινούριας ιστορίας, το πιο βασικό απ’ όλα είναι η πειθαρχία. Κρατάω ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα με καθημερινή ενασχόληση και προσήλωση. Αυτό με βοηθάει να αντιμετωπίζω τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν.»

Ποιο είναι το ερέθισμα για να γράψετε;

«Ερέθισμα στη συγγραφή αντλώ από οπουδήποτε. Μια παλιά ιστορία, ένας μύθος, ένα πρόσωπο, ένα τραγούδι μπορούν να ενεργοποιήσουν το κομμάτι της φαντασίας μου και να ξεκινήσω να γράφω για μέρες.»

Είναι πιο δύσκολη η υποκριτική, ή η συγγραφή;

«Και τα δύο απαιτούν χρόνο και προσωπική αναζήτηση. Τις περισσότερες φορές ρέουν αβίαστα από μέσα μου.»

Τι θα θέλατε να είστε, αν δεν ήσασταν αυτό που είστε;

«Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι έρχονται στον κόσμο με έναν προκαθορισμένο από τη μοίρα δρόμο. Επομένως δεν μπορώ να με φανταστώ διαφορετικά από αυτό που είμαι τώρα.»

Ποια αρετή πρέπει να έχει ένας ηθοποιός και ποια ένας συγγραφέας;

«Ένας ηθοποιός όπως και ένας συγγραφέας χρειάζονται υπομονή, θάρρος, περιέργεια και αυτογνωσία. Το μόνο που αλλάζει μεταξύ των δύο ιδιοτήτων είναι ο τρόπος χρήσης των αρετών αυτών.»

Η ηθοποιία ή το γράψιμο είναι εσωτερική λύτρωση; Αν θεωρείτε ότι είναι.

«Η εσωτερική λύτρωση έρχεται από εκείνα που σε γεμίζουν και σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Νιώθω εσωτερική λύτρωση και με τα δυο διότι με κάνουν να ξεφεύγω από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ταξιδεύω σε άλλους κόσμους.»

Σαν ηθοποιός ή σαν συγγραφέας έχετε περισσότερους θαυμαστές;

«O κόσμος με γνώρισε μέσα από την ηθοποιία και με ακολούθησε από τα πρώτα μου βήματα στην συγγραφή έως και τώρα. Η μεγαλύτερη χαρά για μένα είναι να βλέπω την παρέα αυτή να μεγαλώνει και να δυναμώνει.»

Ποια η σχέση σας με τους ήρωες των ιστοριών σας; Τους ξεχνάτε μόλις τελειώσετε το βιβλίο σας;

«Έρχομαι πολύ κοντά με τους χαρακτήρες των βιβλίων μου. Με όλους, καλούς και κακούς. Περνώ πολύ χρόνο μαζί τους κατά την συγγραφή, γίνονται μέρος της καθημερινότητας μου. Ποτέ δεν τους ξεχνώ, ακόμα κι όταν τελειώνω το βιβλίο συνεχίζω να τους κουβαλάω μέσα μου κάθε μέρα.»

Είναι η σύζυγός σας ο πρώτος κριτής των κειμένων σας;

«Φυσικά! Η Μαρίνα είναι ο πρώτος και αντικειμενικός κριτής που έρχεται σε επαφή με τα κείμενα μου. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση της και πάντα λαμβάνω υπόψη μου της συμβουλές της. Όντας συγγραφέας και η ίδια, η άποψη της είναι κάθε φορά πολύ σημαντική και χρήσιμη για μένα.»

Ποια είναι η καλύτερη ώρα έμπνευσής σας;

«Η καλύτερη ώρα έμπνευσης για να γράψω είναι νωρίς το πρωί, συνήθως μόλις ξυπνήσω. Προγραμματίζω να γράφω τότε διότι η ηρεμία της ώρας αυτής με βοηθά να απομονώνομαι μπροστά από τον υπολογιστή, μόνος με τις σκέψεις μου, και να συγκεντρώνομαι πλήρως στην ιστορία που δημιουργώ.

Ωστόσο έμπνευση μπορεί να μου έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή είτε είμαι στο σπίτι και απολαμβάνω χρόνο με την οικογένεια μου είτε βρίσκομαι στον αέρα του Love Radio, για αυτό κιόλας κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα μπλοκάκι ώστε καμία ιδέα μου να μην πηγαίνει χαμένη.»

Πως αισθάνεστε όταν αρχίζετε και πως όταν τελειώνετε ένα βιβλίο;

«Νιώθω έναν πηγαίο ενθουσιασμό και μια ανυπομονησία όταν ξεκινάω καθώς και όταν τελειώνω ένα βιβλίο. Όταν αρχίζω να γράφω ανυπομονώ να αποτυπώσω όλες τις σκέψεις μου στο χαρτί και να δώσω δομή και συνέχεια στην ιστορία. Με τον ίδιο τρόπο όταν τελειώνω ένα βιβλίο ανυπομονώ να το μοιραστώ με τον κόσμο και να ακούσω τα σχόλια τους.»

Η διαδικασία ποια είναι; Έχετε σχηματίσει στο μυαλό σας όλη την ιστορία πρώτα και μετά την υλοποιείται;

«Δεν μπορώ να ξεκινήσω να γράφω, αν δεν έχω βρει τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών μου. Για πολύ καιρό αναζητώ την κατάλληλη φωτογραφία που να ταιριάζει με τον κάθε μου χαρακτήρα, έτσι όπως τον έχω φανταστεί. Όταν οι φωτογραφίες πάρουν τη θέση τους στο γραφείο μου, αρχίζω την έρευνα, βρίσκω έναν προσωρινό τίτλο και ξεκινάω.»

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται και τι μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

«Το «ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ» είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία που με συγκλόνισε μόλις έφτασε σε μένα. Πάντα με γοητεύουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί που όλοι έχουμε με το παρελθόν μας. Όσα αποκαλύπτονται στο Μη με λησμόνει όταν συναντιούνται οι διαφορετικοί κόσμοι των ηρώων μου καθορίζουν την εξέλιξη της πλοκής.

Το βιβλίο είναι ο τίτλος αλλά και το αντίθετο . Εκτός από το όμορφο λουλούδι που ανθίζει στο τέλος του χειμώνα, ο συμβολισμός της ίδια της έκφρασης εμπεριέχει άπειρα συναισθήματα. Κανείς δεν θέλει να ξεχαστεί και ο τίτλος μοιάζει σαν μια μικρή παράκληση στο πεπρωμένο.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here