Κώστας Κρομμύδας.

0
206

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971 όπου και μεγάλωσε.
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, για πέντε συνεχόμενα έτη παρακολούθησε σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του Actor Studio, ενώ υπήρξε και μέλος των «ΧΩΡΙΚΩΝ» της Ζουζούς Νικολούδη.

Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης, χορού με Έλληνες αλλά και ξένους δασκάλους. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο, στο σινεμά. 

Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής σε εκπαιδευτικές ημερίδες σε σχολεία και δήμους, του Ινστιτούτου Πρόληψης – Διατροφής και Υγείας με θέμα «Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Διδάσκει Υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και στο ARMANI MUSICAL THEATER CENTER και από το χειμώνα του 2013 διδάσκει στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 το μάθημα «Δημόσιος λόγος-public speech». 

Έχει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στο love radio και αρθρογραφεί στο www.infokids.gr και στο περιοδικό «Παιδί και νέοι γονείς». Το Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο «Μπαμπά μεγάλωσε με» και το Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα «Η ζωή που έλειπε» το οποίο συγκαταλέχτηκε στα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς.

Τώρα, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Διόπτρα» το νέο του μυθιστόρημα «Ογκρέσα». Ο Κώστας Κρομμύδας είναι ο σημερινός φιλοξενούμενός μας.

-Κύριε Κρομμύδα μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια και την απόφασή ν΄ ασχοληθείτε με την υποκριτική τελικά.

«Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ηθοποιός! Αν και κανείς από τον περίγυρο μου δεν είχε σχέση . Δεν κατάλαβα ποτέ πως μου γεννήθηκε αυτή η επιθυμία. Όταν τελείωσα το λύκειο βρέθηκα στην Αθήνα για να κυνηγήσω το όνειρό μου.»

-Παρακολουθήσατε σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης, χορού και με ξένους δασκάλους. Πιστεύετε ότι οι ξένοι έχουν να δώσουν και να μάθουν στον ενδιαφερόμενο περισσότερα, είναι διαφορετικός ο τρόπος που διδάσκουν;

«Έχω κάνει σεμινάρια με ξένους από τα οποία έμαθα πολλά και από άλλους που δεν είχαν να δώσουν σπουδαία πράγματα & το ίδιο ισχύει & για τους Έλληνες. Σαφώς σε κάποιες χώρες του εξωτερικού η διδασκαλία στην υποκριτική είναι πολύ πιο ξεκάθαρη. Αυτό στην Ελλάδα, αργεί ακόμη.»

-Γράψατε ήδη τρία βιβλία. Τελικά τι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Η συγγραφή ή η ηθοποιία;

«Τον τελευταίο καιρό με έχει κερδίσει η συγγραφή. Η πολύ καλή πορεία που είχαν τα δύο μου πρώτα βιβλία , μου έδωσε ώθηση να συνεχίσω να γράφω. Πάντα μου άρεσε να μεταφέρω στο χαρτί αυτά που φανταζόμουν. Η ανάδειξη του βιβλίου μου «Η ζωή που έλειπε» ως ένα από τα πιο συγκινητικά της χρονιάς με γέμισε με ακόμη περισσότερη δύναμη και ευθύνη για το επόμενο συγγραφικό βήμα μου. »

-Τι ετοιμάζετε τώρα;

«Το νέο μου βιβλίο που κυκλοφορεί στις 2 Ιούνιου από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με τίτλο «Ογκρέσα». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε τρεις διαφορετικές αληθινές ιστορίες οι οποίες ενώνονται. Κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο αλλά και το μυστήριο…»

– Θα μας αποκαλύψετε κάτι από την υπόθεση….

«Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με την λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο σε μια προσπάθεια να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.

Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της. Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;»

-Τι σημαίνει το Ογκρέσα;

«Μυθική μορφή. Από το ogres. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.»

-Η εντυπωσιακή σύζυγός σας Μαρίνα Γιώτη ιδιοκτήτρια και του ιδιωτικού για σπορ, τένις, πισίνα κλπ, Sunny club στην Εκάλη, μια πολύ αξιόλογη και μορφωμένη επιχειρηματίας και συγγραφέας, και γενικά πολυτάλαντη κοπέλα, όχι στην ίδια δουλειά με σας. Πιστεύετε ότι για ένα ζευγάρι είναι προτιμότερο να έχουν διαφορετικές εργασίες;

«Νομίζω πως γενικά είναι καλό να υπάρχει σεβασμός για αυτό που κάνει ο άνθρωπος σου. Η Μαρίνα είναι μια γυναίκα με πολύ ανήσυχο πνεύμα και με τεράστια όρεξη για δημιουργία. Έχει καταφέρει πολλά και συνεχίζει. Είναι καλό που δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα. Αν και πολλά από αυτά που κάνουμε, τα κάνουμε μαζί.»

-Η γέννηση της κόρης σας σάς άλλαξε σαν άνθρωπο;

«Η γέννηση ενός παιδιού μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Το θέμα είναι να το αντιληφθούμε και να αφεθούμε σε αυτή την μεγάλη αλλαγή που έρχεται στη ζωή μας. Είναι εντελώς σαφές πως με έκανε και συνεχίζει να με κάνει καλύτερο άνθρωπο.»

-Εκπαιδεύεστε μαζί με την κόρη σας σε υγιεινό τρόπο ζωής;

«Όσο μπορώ ναι. Δεν είναι εύκολο αλλά το δουλεύουμε.»

-Εσείς σαν οικογένεια πως βιώνετε την κρίση στη χώρα μας και τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας;

«Όπως όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται αυτή την εποχή στην Ελλάδα. Δύσκολα. Αλλά με ελπίδα. Οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν επιτέλους αυτά για τα οποία εκλέγονται. Απλά.»

-Η Ελλάδα είναι μια χώρα για να μεγαλώνουν παιδιά;

«Σαφέστατα. Από τις καλύτερες.»

– Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα θα δεχόσαστε ένα ρόλο ακόμη κι αν δεν τον πιστεύατε;

«Έτσι και αλλιώς έχω κάνει ρόλους που δεν πίστευα. Δεν έχουμε πάντα την πολυτέλεια της επιλογής.»

-Ένα ανεκπλήρωτο όνειρό σας;

«Ένα – ένα τα εκπληρώνω. Το σύμπαν φάνηκε πολύ γενναιόδωρο μαζί μου, οπότε το ακούω και ακολουθώ τα σημάδια που μου δείχνει.»

-Πως είναι σαν άνθρωπος ο Κώστας; Αισιόδοξος, αυστηρός μπαμπάς, τρυφερός;

«Λίγο από όλα νομίζω. Είναι πολύ βαρετό να είσαι μόνο ένα πράγμα.»

-Μια ευχή σας…

«Να σταματήσουμε τις ευχές και να κάνουμε πράξεις. Αυτό εύχομαι.»  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here