Κώστα Καραμανλή θα λέτε και θα κλαίτε!…

0
266

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με 50% αύξηση «φωτιά» πρεμιέρα την Παρασκευή!

Ο Κώστας Καραμανλής το 2009 παρέδωσε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Θυμάστε τι έγραφαν οι Νταβατζήδες, όταν ο Κώστας Καραμανλής, εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης, κρατούσε το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,54 λεπτά του Ευρώ;

Μετά άρχισε το φαγοπότι, με παρένθεση μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μειώθηκε 12%, αλλά με θαλασσοδάνεια 5 δισεκατομμύρια ευρώ (το 2014) από τους Σαμαροβενιζέλους, δεν μπορούσε να κάνει πολλά.

Με τα σημερινά δεδομένα η πώληση του θα ξεκινήσει από τα 1,14 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε τιμή άνω του 1,10 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Την ίδια ώρα, όμως, το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου συνεχίζεται, προκαλώντας αβεβαιότητα ως προς το τελικό ύψος της αρχικής τιμής διάθεσης.

Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής, δήλωσε στο Open ότι με τα σημερινά δεδομένα η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από τα 1,14 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 1,24 ευρώ στην περιφέρεια και περίπου 1,30 ευρώ στη νησιωτική Ελλάδα.

Στις διεθνείς αγορές, χθες η τιμή του πετρελαίου σημείωσε ρεκόρ τριετίας αγγίζοντας τα 84,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 η αντίστοιχη τιμή είχε φθάσει τα 82,02 δολάρια ανά βαρέλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here