Λάκης Σαββίδης….μοναδικός καλλιτέχνης στο είδος του!

0
862

Ο Λάκης Σαββίδης, γεννήθηκε στη Αθήνα από Μικρασιάτες γονείς. Αυτοί πρώτοι του εμφύτευσαν την αγάπη για την τέχνη και την ζωή.

Καλλιτέχνης με ξεχωριστή ευαισθησία και υπομονή, ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια να κατασκευάζει τα έργα του, εμπνεόμενος από το διάστημα, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα του υλικά μπρούτζο, χαλκό, γυαλί και φως.

Δημιουργεί έργα που μπορούν να στολίσουν κάθε χώρο πρωτοτυπώντας ως προς την τεχνοτροπία με αποτέλεσμα να διαμορφώσει ένα εντελώς προσωπικό ύφος.

Ο Λάκης Σαββίδης είναι αυτοδίδακτος γλύπτης και λάτρης της αρχιτεκτονικής από μικρό παιδί και κατόρθωσε με την φαντασία που τον διέκρινε, να δημιουργήσει υπέροχες συνθέσεις συνδυάζοντας με επιτυχία και μοναδικό τρόπο διαφορετικά υλικά που κυριολεκτικά σε ταξιδεύουν και σε συναρπάζουν.

Εργάστηκε σε Αμερικανικές Τεχνικές Εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε τομείς σχετικούς με την αρχιτεκτονική δημιουργία κάτι που τον βοήθησε σημαντικά στην υλοποίηση των έργων του.

Με τα χρόνια καλλιεργείται μέσα του η ιδέα ενός έργου ζωής, έργου μοναδικού που μετά από πολλά χρόνια σκληρής και επίπονης εργασίας κατόρθωσε να ολοκληρώσει.

Η Ακρόπολη των Αθηνών, μπρούτζινη μακέτα σε κλίμακα, με διαστάσεις 2.80Χ1.60 μ. και βάρος περίπου 500 Kg. βασισμένη σε πραγματικά σχέδια της Ακρόπολης. Έργο Ζωής του καλλιτέχνη (Masterpiece) εξ ολοκλήρου χειροποίητο!!

Περιοδικά έκανε εκθέσεις και παρουσίαση των έργων του σε καλλιτεχνικούς χώρους και η Ακρόπολη είχε εκτεθεί για μια διετία στην Εστία Ν. Σμύρνης καθώς και στην Νικόπολη Πρέβεζας σε ένα ειδικά γι αυτό τον σκοπό, διαμορφωμένο χώρο στο Nikopolis Club. Πολλά έργα του βρίσκονται σε συλλογές, σε 35 χώρες του κόσμου.

Ο Λάκης Σαββίδης ζει και εργάζεται στην Δάφνη στην Ελλάδα, είμαι σίγουρη όμως ότι αν ζούσε και εργαζόταν στην Αμερική, το λιγότερο θα είχε γίνει χολιγουντιανή φίρμα………

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here