Λίγο Πριν το Σημείο «Μηδέν» των προκλήσεων της Άγκυρας γύρω από τη Μεγίστη και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

0
687

-Οι Τούρκοι στήνουν τηλεοπτικά σόου

-Ψάχνουν με κάθε μέσο και τρόπο την έναρξη του επεισοδίου. Ψύχραιμη η Αθήνα

Με κάθε τρόπο η Τουρκία προσπαθεί να παρασύρει την Αθήνα σε μια δυναμική απάντηση κατά τουρκικών προκλήσεων, ώστε να δημιουργηθεί στη συνέχεια ένα ντόμινο αντιδράσεων στην Ευρώπη, και εντός της Νατοϊκής Συμμαχίας, απέναντι και σε άλλους συμμάχους και γειτονικές χώρες.

Ουσιαστικά σημειώνουν ανώτατες πηγές, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει φτάσει λίγα βήματα πριν από το σημείο «μηδέν» και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να παίξει ίσως και το τελευταίο του χαρτί των προκλήσεων, οδηγώντας το άρμα της σύγκρουσης με την Ελλάδα.

Την ώρα που η διπλωματία στην Αθήνα τρέχει και μπλοκάρει με πολλούς τρόπους την Τουρκία, η οποία βλέποντας ότι ο διπλωματικός μαραθώνιος αποδίδει αναζητά την αφορμή της στρατιωτικοποίησης της κρίσης.

Το ακριτικό και για την Τουρκία «ενοχλητικό» Ελληνικό Καστελόριζο έχει μπει με κάθε τρόπο στο στόχαστρο της Γείτονος, η οποία προπαγανδίζει με εκπροσώπους (;) των ΜΜΕ να πηδούν πάνω σε βραχονησίδες δήθεν Ελληνικές, με τη διαφορά ότι η εθνοφυλακή που βρίσκεται στο νησί, αναφέρει ότι το Τουρκικό τηλεοπτικό σόου στήθηκε περίτεχνα σε βραχώδες σημείο της Τουρκίας.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό, καθώς όλες οι καταγραφές που γίνονται κοντά στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου και οι αναφορές που αποστέλλονται στο Επιτελείο, ομιλούν για διαρκείς κινήσεις των Τούρκων που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν όχι αυτή την ώρα, επεισόδιο, αλλά το κλίμα που θα οδηγήσει σε αυτό.

Προκλήσεις και απαντήσεις

Τούρκοι ψαράδες σε διατεταγμένη υπηρεσία έχουν γίνει ουκ ον λίγες φορές αντιληπτοί από το Λιμενικό Σώμα να προσπαθούν να παραβιάσουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα (σ.σ. μόνο τον Ιούλιο σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ 366 φορές έχουν παραβιαστεί τα χωρικά ύδατα), επιχειρώντας να προσεγγίσουν νησίδες…Γιατί άραγε;

Η Τουρκική ακτοφυλακή «ψάχνεται» μονίμως για ένα ακόμη επεισόδιο είτε με το Λιμενικό είτε κυρίως με τις αμφίβιες δυνάμεις των νησιών που έχουν εμπλακεί στο μεταναστευτικό.

Δημοσιογράφοι (;) μεταδίδουν προ-πολεμικό κλίμα έντασης σε ζωντανές συνδέσεις. Όλοι «παρενοχλήθηκαν» από τους Έλληνες οι οποίοι αποδεικνύουν το αντίθετο απ’ εκείνο που υποστήριξε πριν λίγες ώρες ο Τούρκος πρόεδρος, ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν είναι ικανοί…

Κατά συνέπεια τα μέλη των Σωμάτων ασφαλείας της Τουρκίας και ο πάσης φύσεως «περίεργος» που κινείται στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, διαψεύδουν τον πρόεδρο Ερντογάν…

Όσο εντείνονται οι διεργασίες στο ΝΑΤΟ ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα ρίξει τους τόνους, η Τουρκία όχι μόνο δείχνει το αμετανόητο πρόσωπο της αλλά επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο να προκαλέσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η παρουσία των Ε.Δ. που δεν παίζουν…

Ο πρόεδρος Ερντογάν απειλεί ευθέως κι από την στιγμή που το κάνει τη σκυτάλη παίρνουν κατά σειρά οι κορυφαίοι του Τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

Ο εκνευρισμός που χαρακτηρίζει τους Τούρκους πολιτικούς και Επιτελείς είναι έκδηλος. Έχουν ήδη εκφραστεί με υποτιμητικά λόγια για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας ότι δεν μπορούν ν’ αντέξουν την πίεση τόσων ημερών ενώ εξέφρασαν και αμφιβολίες για την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η απάντηση από επιχειρησιακά στελέχη είναι πως εδώ και 30 ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει εμπράκτως και το έχει αισθανθεί πολύ καλά η Τουρκία, ότι δεν αστειεύονται.

Το επόμενο προκλητικό βήμα, που θα σπάσει πλέον το σχοινί διότι αυτό έχει τεντώσει τόσο που δεν παίρνει άλλο, σημαίνει και μια καταστρεπτική απάντηση από Ελληνικής πλευράς διότι μπορεί η στρατιωτικοποίηση να αποτελεί για την Ελλάδα το έσχατο μέσο αλλά η Αθήνα, δεν παίζει.

Και φυσικά στο Επιτελείο βλέπουν ότι τα μικρότερα πλοία του Τουρκικού στόλου βρίσκονται αρόδου (αγκυροβολημένα κοντά στα παράλια) έτοιμα πάντοτε να σηκώσουν άγκυρα και με την εντολή που θα λάβουν να φτάσουν εκεί που τους έχουν πει.

Αυτός είναι και ο λόγος όπου όλο αυτό το διάστημα η επιφυλακή και ανάπτυξη του στόλου έχει γίνει έτσι ώστε με το παραμικρό να σπεύσει να καλύψει τις καυτές περιοχές που θα θελήσει να προκαλέσει η Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here