Λουκέτο μπήκε στα καταστήματα Shamone στο Γκάζι και Artisanal στην Κηφισιά.

0
252

Λουκέτο μπήκε στα δύο μαγαζιά του γνωστού παρουσιαστή και επιχειρηματία Φώτη Σεργουλόπουλου μετά από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Σε έλεγχο που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα καταστήματα Shamone στο Γκάζι και Artisanal στην Κηφισιά διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί τρεις αποδείξεις των 130 ευρώ η καθεμία.

Το εστιατόριο Artisanal στην Κηφισιά. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε άμεσα προσφυγή στη δικαιοσύνη και ανεστάλη το λουκέτο, όπως προέβλεπε ο νόμος, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Τελικά η απόφαση εκδόθηκε στις 23 Μαρτίου από το Διοικητικό Πρωτοδικείο το οποίο διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων για πέντε ημέρες και όπως λένε από την ΑΑΔΕ η απόφαση ήταν αμετάκλητη. 

Έτσι στις 06/04/2017 οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ πήγαν και έβαλαν λουκέτο εφαρμόζοντας αυτή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Το κλαμπ Shamone στο Γκάζι. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook σχολίασε την απόφαση αναστολής λειτουργίας των μαγαζιών του:

«Κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων “ARTISANAL” και “SHAMONE”»….αναφέρει στην ανάρτηση του ο γνωστός παρουσιαστής και συνεχίζει:

«Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν από την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες. 

Η προσφυγή που ασκήσαμε δεν έχει ακόμη εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή και σε περίπτωση ευδοκίμησής της, ως συνέπεια θα έχουμε το άτοπο αποτέλεσμα της επιβολής μιας αυστηρότατης κύρωσης, όπως είναι η σφράγιση καταστήματος, χωρίς νόμιμο έρεισμα δηλαδή χωρίς νόμιμη πράξη στην οποία να στηρίζεται αυτή. 

Δεδομένου ότι η τήρηση της νομιμότητας συνιστά κύριο μέλημά μας, θα συμμορφωθούμε στην επιβληθείσα κύρωση, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι η αρχή που εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση ενήργησε κατά τρόπο ηθικά, κοινωνικά και νομικά μη αποδεκτό, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή της εικόνας ότι το Κράτος «τιμωρεί» αδιακρίτως επωνύμους και μη».

«Τέλος, προς αποφυγήν δημιουργίας εντυπώσεων, ως προς τη βαρύτητα του φορολογικού παραπτώματος, για το οποίο διατάχθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δύο καταστημάτων, η επιχείρηση αισθάνεται την υποχρέωση να δηλώσει δημοσίως ότι πρόκειται για την καθυστέρηση έκδοσης τριών (3) αποδείξεων, ύψους 130 ευρώ, λόγω παράλληλης έκδοσης τιμολογίου»…….προσθέτει ο Φώτης Σεργουλόπουλος. 

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here