Μάζεμα ελιάς μια συμβολική κοινωνική δράση!

0
433

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με την εταιρία COCO-MAT διοργάνωσε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 εθελοντικό μάζεμα ελιάς σε κοινόχρηστους χώρους, για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Το μάζεμα της ελιάς από εθελοντές και μικρά παιδιά ήταν μία συμβολική κοινωνική δράση η οποία πραγματοποιήθηκε σε Δημοτικό ακίνητο και συγκεκριμένα επί της οδού Ανθέων.

Παράλληλα με τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου γινόταν και το κλάδεμα. Ειδικό συνεργείο φρόντισε τα δέντρα προκειμένου του χρόνου οι καρποί να είναι περισσότεροι. Οι ελιές μεταφέρθηκαν σε λιοτρίβι όπου πολτοποιήθηκαν και παράχθηκε το λάδι.

Επιδίωξη επίσης της προσπάθειας αυτής ήταν και η γνωριμία των παιδιών με τη φύση, η διαμόρφωση οικολογικής και περιβαντολογικής συνείδησης αλλά και η παρουσίαση ενός πιο παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Στη δράση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την εταιρία COCO-MAT για τη συνεργασία της και απένειμε τιμητική πλακέτα στον ιδρυτή της κ. Νικήτα Μαρκόπουλο.

Η ανταπόκριση που υπήρξε στη δράση μας δίνει την αφετηρία για νέες προσπάθειες και συλλογικές δράσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here