Μάζης: Βυθίστε το υδρογραφικό Cesme!

0
472

Κεραυνοί του κορυφαίου καθηγητή γεωπολιτικής στην Ελλάδα Ιωάννη Μάζη πριν από λίγο στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής δικαίωσε πλήρως αυτά που γράφουμε λέγοντας ότι το Cesme δεν είναι κάποιο ανώδυνο ωκεανογραφικό σκάφος, αλλά είναι σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού!

Συμπερασματικά ο καθηγητής απαίτησε από την Κυβέρνηση να εκδώσει προειδοποίηση βύθισης του Cesme και των τουρκικών πολεμικών που θα το συνοδεύουν. Η τεκμηρίωση μάλιστα του καθηγητή έγινε υπό όρους διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας.

Με την επιστημονική βαρύτητα που συνοδεύουν τον ίδιον και τις απόψεις του. Οποιαδήποτε προπαγάνδα λοιπόν που αναμένεται από την πλευρά της κυβέρνησης και ήδη έχει ανοίξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα υποστηρίζει ότι η διέλευση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην καρδιά του Αιγαίου είναι κάτι «ανώδυνο και συνηθισμένο», συνιστά εθνική μειοδοσία.

Το μόνο λάθος που κάναμε εχθές σχολιάζοντας το θέμα είναι ότι εστιάσαμε στην νηοψία για το Cesme και την καταδίωξη-βύθιση των τουρκικών πολεμικών. Λάθος, σύμφωνα με τον καθηγητή. Και το Cesme θεωρείται πολεμικό σκάφος άρα πρέπει να υπάρξει προειδοποίηση βύθισης.

Υ.Γ.  Διάβημα ετοιμάζει η Αθήνα για το υδρογραφικό Cesme: Απέπλευσε από την βάση του στην Κωνσταντινούπολη.

Την ώρα που η Ελλάδα περίμενε να ξεκινήσει ο 62ος των διερευνητικών επαφών, η Τουρκία επέλεξε να βγάλει στο Αιγαίο το υδρογραφικό σκάφος «Cesme» για έρευνες.

H κόκκινη γραμμή στο γράφημα είναι ο 25ος Μεσημβρινός. Ο χώρος που δέσμευσε το Cesme για έρευνες εκτείνεται ανατολικά και δυτικά του 25ου.

Από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου η Άγκυρα είχε δηλώσει την έναρξη υδρογραφικών ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο. Το πλοίο απέπλευσε από την βάση του ωστόσο παραμένει άγνωστο αν τελικά το «Cesme» θα πλεύσει μεταξύ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου και Σκύρου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here