Μάρδας στην ΚΕΔΕ: Για τουλάχιστον δύο μήνες δεσμεύονται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα.

0
250

Με την παρουσία όλων των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, από όλη της Ελλάδα και πολλών Δημάρχων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι ο εσωτερικός δανεισμός είναι πλέον γεγονός, για δύο μήνες τουλάχιστον και γίνεται με ρέπος.

Πρόκειται για μία πρακτική, συνέχισε, που ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στο κράτος να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη. 

Παράλληλα τόνισε ότι την ώρα που τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών δεν ξεπερνούν το 1%, στην Τράπεζα της Ελλάδος η απόδοση είναι της τάξης του 2,5%.

Στον υπουργό τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα και αυτός από την πλευρά του έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ ο υπουργός αποχώρησε, για να παραστεί στη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα της ΕΝΠΕ, ενώ παρέμειναν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο, με την παρουσία αυτή τη φορά του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here