Μέγαρο Μαξίμου: Παρέλαβε κανονικά ο κ. Μητσοτάκης.

0
847

Στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παράδοση έγινε κανονικά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε αντίθεση με την παραλαβή του 2015 όταν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε το πολιτικό ήθος να βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συμμετέχει στην τελετή παραλαβής-παράδοσης.

Ο κ. Τσίπρας περίμενε στην κορυφή της σκάλας  στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός, δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του κ. Αντώνης Σαμαράς.

Αυτό κύριοι είναι ο ορισμός του ηθικού πλεονεκτήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, στη 1:00 το μεσημέρι.

Στην ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του καθώς και οι στενοί του συνεργάτες.

Παρούσες ήταν και οι τρεις αδελφές του προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.

Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα. Ζωντανά η ορκωμοσία από το Προεδρικό Μέγαρο.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 8. Juli 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here