Μέγα σκάνδαλο: Η «Μακεδονική φέτα» έφτασε στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ.

0
452

«Πάγωσαν» καταναλωτές γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όταν κοίταξαν τα ψηλά γράμματα προϊόντων που αγόρασαν.

Διαπίστωσαν πως απροκάλυπτα πωλούνται προϊόντα με χώρα προέλευσης τη……«Μακεδονία» στη σλαβική γραφή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο». 

Πρόκειται για 9 διαφορετικά τρόφιμα που έχουν σαν βάση τους τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη βρώμη. Είναι φυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Τα παραπάνω εννέα προϊόντα διατίθενται στα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από ελληνική εισαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα από το 1965.

Η ετικέτα των συγκεκριμένων σκοπιανών προϊόντων, έχουν την….κάλυψη ιταλικής εταιρείας με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας. 

Όμως διαβάζοντας τον πραγματικό τόπο παραγωγής των προϊόντων προκύπτει διεύθυνση στα Σκόπια της λεγόμενης «Μακεδονίας».

Πολλοί καταναλωτές με τους οποίους μιλήσαμε, μόλις διαπίστωσαν την χώρα προέλευσης των προϊόντων αντέδρασαν αρνητικά, ενώ άλλοι διερωτώνται τι διαπραγμάτευση κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τη γειτονική χώρα, όταν ήδη τα προϊόντα τους πωλούνται στην Ελλάδα με όνομα κράτους προέλευσης τη «Μακεδονία»…… 

Πάντως, εκτός από τις ελληνικές εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική χώρα, έχουμε και διάθεση προϊόντων απευθείας από σκοπιανές εταιρείες με έδρα.

Μεταξύ άλλων στα ράφια γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ πωλούνται πάμφθηνα σοκολατοειδή τύπου σοκοφρέτα αξίας μόλις 15 λεπτών με όνομα χώρας προέλευσης «Makedonija-Macedonia».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here