Απάντηση «Χαστούκι» στο Ντογιάκο από Μέλος της ΑΔΑΕ: «Θα πράξουμε το καθήκον μας».

0
220

Ηχηρό χαστούκι στην γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, από 16 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου«Το Σύνταγμά μας, η Δημοκρατία, μας εξασφαλίζει προσωπικές και λειτουργικές ανεξαρτησίες. Για τέτοια ώρα υπάρχει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία που διέπει την άσκηση καθηκόντων στα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής.

Άρα λοιπόν αν με ρωτάτε, θα σας έλεγα ότι φόβο για την περίπτωση ότι θα διωχθώ για κατασκοπία, (είναι ένα από τα αδικήματα που παρατίθενται στη τελευταία παράγραφο της γνωμοδότησης) ομολογώ ότι δεν αισθάνομαι.

Θα με προβλημάτιζε και θα μου δημιουργούσε μια ανησυχία η απόφασή μου να παραλείψω την άσκηση των καθηκόντων μου, δεδομένου ότι αυτό συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Σε ότι με αφορά και μιλάω για τον ευατό μου, δεδομένου ότι η γνωμοδότηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ως νομικός δεν δικαιούμαι να μη γνωρίζω το Σύνταγμα και τον Νόμο, την τήρηση των οποίων έχω δεσμευθεί να υπηρετώ, το θεωρώ αυτονόητο να πράξω το καθήκον μου.

Σε κάθε περίπτωση, αν κανείς αισθάνεται, ανθρώπινος είναι και ο φόβος, από εκεί και πέρα υπάρχει και η ιδιωτική οδός. Οσοι ασκούμε από θέσης αρμοδιότητας Δημόσια Αξιώματα νομίζω ότι, οφείλουμε να σταθμήσουμε το καθήκον μας και να το πράξουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Η Νομικός και μέλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Αικατερίνη Παπανικολάου στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here