Μέλος της Πολιτικής Ομάδας Renew Europe ο Γιώργος Κύρτσος.

0
239

Στην πολιτική ομάδα Renew Europe προσχώρησε ο Γιώργος Κύρτσος…

Συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση στο Twitter, η ομάδα που αποτελείται από την σύμπραξη Μακρόν και Φιλελεύθερων καλωσόρισε στα Ελληνικά τον Γιώργο Κύρτσο και όπως αναφέρεται, ο ίδιος αποτελεί το πρώτο Μέλος από την Ελλάδα.

Μέλος της πολιτικής ομάδας Renew Europe ο Γιώργος Κύρτσος - Documento

«Το διευρυνόμενο κίνημά μας είναι αποφασισμένο να επαναφέρει την Ευρώπη για τους πολίτες και να υπερασπιστεί την ελευθερία των Mέσων Eνημέρωσης, όπου απειλείται!»…αναφέρει η ανάρτηση του Renew Europe.

Την είδηση έκανε γνωστή και με ανάρτηση του στο twitter ο Επικεφαλής Ευρώ-Oμάδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοποιώντας την ανάρτηση του Renew Europe, σχολιάζοντας παράλληλα πως η εξέλιξη αυτή είναι ενδιαφέρουσα καθώς δεν υπήρχε Ελληνική εκπροσώπηση σε αυτή την ομάδα.

Υ.Γ. Επιστολή παραίτησης Κύρτσου από ΕΛΚ: Αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός σε θέματα ελευθερίας του Τύπου.

Επιστολή παραίτησης κατέθεσε ο Γιώργος Κύρτσος από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και του Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγο πριν την προσχώρησή του στο Renew Europe την πολιτική ομάδα των ευρωβουλευτών του Γάλλου προέδρου Ε. Μακρόν και των Φιλελευθέρων.

Στην επιστολή του κάνει λόγο για «πολιτικά ασφυκτική ατμόσφαιρα» που δημιουργήθηκε από την εμπλοκή Μητσοτάκη και την ανοχή του ίδιου του Βέμπερ.

Ο Κύρτσος προτείνει στον Βέμπερ να διαβάσει την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα προκειμένου ο δεύτερος να αντιληφθεί «τα αποτελέσματα της μη φιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Ενώ κλείνει λέγοντας: «Αρνούμαι να παραμείνω σιωπηλός σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και το Κράτος Δικαίου και ειλικρινά λυπάμαι που εσείς προσωπικά αποφασίσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να καλύψετε τις μη φιλελεύθερες πρακτικές του κ. Μητσοτάκη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here