Μίλα Κούνις…..η αγαπημένη του Άστον Κούτσερ.

0
319

Που να φανταζόταν η οικογένεια Κούνις, όταν μετανάστευε από τη Σοβιετική Ένωση το 1991 στο Λος Άντζελες, ότι το τότε επτάχρονο κοριτσάκι τους θα γινόταν διασημότητα της 7ης τέχνης. Αναφερόμαστε στην αγαπημένη του Άστον Κούτσερ και μητέρα του παιδιού του την μικρόσωμη, μόλις 1.63 (ο Άστον είναι 1.89) αλλά με πολύ ταλέντο Μίλα Κούνις.

Ποια είναι

Η Μιλένα «Μίλα» Μάρκοβνα Κούνις γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1983 (Λέων) στο Τσερνίβτσι την σημερινής Ουκρανίας.

Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια φυσικής και έχει φαρμακείο και ο πατέρας της ήταν μηχανολόγος και εργάζεται σαν ταξιτζής. Η Μίλα έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που υπεραγαπά. 

Συνηθίζει να λεει πως οι γονείς της είχαν θαυμάσιες δουλειές στη Σοβιετική Ένωση αλλά δεν έβλεπαν κανένα μέλλον για τα παιδιά τους, γι αυτό αποφάσισαν να βάλουν κατά μέρος τις δικές τους φιλοδοξίες και με 250 δολάρια στην τσέπη, γιατί δεν τους άφηναν να πάρουν περισσότερα χρήματα μαζί, να μεταναστεύσουν.

Ένας ακόμη όμως λόγος ήταν ότι αντιμετώπιζαν ρατσισμό στη Ρωσία επειδή ήσαν Εβραίοι.

«Φτάσαμε Τετάρτη στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή ο αδερφός μου κι εγώ, γραφτήκαμε κιόλας σε σχολείο του Λος Άντζελες, δίχως να ξέρουμε γρι αγγλικά. Ήμουν επτά χρονών και πήγα στη Δευτέρα τάξη.

Από εκείνη την περίοδο δεν θυμάμαι τίποτα. Ρωτάω τη μαμά μου και τη γιαγιά μου να μου πουν. Ίσως γιατί εγώ έκλαιγα καθημερινά, δεν καταλάβαινα την νοοτροπία των ανθρώπων, δεν καταλάβαινα και τη γλώσσα τους. Αισθανόμουνα σαν μουγκή και κουφή στην Αμερική»……εξομολογείται η Μίλα.

Σπουδές – καριέρα

Η Μίλα φοίτησε για λίγο καιρό στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και στο Λογιόλα Μέριμαουντ. Στα εννέα της χρόνια ο πατέρας της την παρότρυνε μετά το σχολείο να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στα Στούντιο του Μπέβερλι Χιλς, όπου γνώρισε την Σούζαν Κέρτις, που έγινε μάνατζερ της.

Η Σούζαν την έστειλε σε ακροάσεις και η Μίλα πήρε μέρος σε διαφημιστικά σποτς , τηλεοπτικές σειρές και υποδύθηκε την Τζία Καράνγκι σε νεαρή ηλικία στο φιλμ «Gia» που πρωταγωνιστούσε η Αντζελίνα Τζολί. Στα δέκα της έκανε δοκιμαστικό για να υποδυθεί μια Ρωσοεβραία, άλλα απέτυχε.

Σε κάστινγκ για άλλο ρόλο σε ταινία που οι κοπέλες που ζητούσαν έπρεπε να είναι 18 ετών, κι εκείνη ήταν μόλις 14, τους είπε δίχως διευκρινήσεις ότι σύντομα θα γινόταν 18.

Οι παραγωγοί ανακάλυψαν την αλήθεια, αλλά πείστηκαν πως ήταν ιδανική για το ρόλο στo σήριαλ «That ‘70s Show» που κράτησε οκτώ σεζόν και της χάρισε 2 βραβεία Καλύτερης Νέας Ηθοποιού σε Κωμωδία το 1999 και το 2000.

Η χροιά της φωνής της Μίλα, μολονότι 15άχρονη, έμοιαζε με μεγάλης γυναίκας και την βρήκαν κατάλληλη αντικαταστάτρια της ηθοποιού Λέισι Τσάμπερτ, το 1999 στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Family Guy», για την οποία και προτάθηκε για βραβείο Annie.

Από το 2000 έως το 2007 έλαβε μέρος σε μέτριες ταινίες μέχρι το 2008 που έπαιξε στο επιτυχημένο «Forgetting Sarah Marshall» το οποίο έκανε παγκόσμιες εισπράξεις πάνω από 105 εκατ. δολάρια. Την ίδια χρονιά επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία δράσης «Max Payne” στο πλευρό του Μαρκ Γουώλμπεργκ και για τις απαιτήσεις του ρόλου της έμαθε πολεμικές τέχνες, χειρισμό όπλων και πυγμαχία.

Αν και οι κριτικοί την…ψιλό-έθαψαν, εν τούτοις προτάθηκε για βραβείο Νεαρής Ηθοποιού. Η Μίλα δούλευε συνεχώς, μέχρι που έφτασε η εκπληκτική ταινία, που χάρισε το Όσκαρ στη Νάταλι Πόρτμαν με την οποία είναι φίλες και που την πρότεινε στον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι «Μαύρος Κύκνος – Black Swan» και εκτόξευσε την καριέρα της παγκόσμια, εκτός του ότι της απένειμαν και το βραβείο Καλύτερης Νέας Ηθοποιού Μαρτσέλο Μαστρογιάννη, στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και προτάθηκε στις Χρυσές Σφαίρες για Β΄ Γυναικείο ρόλο και για έξοχη ερμηνεία Β΄ Γυναικείου ρόλου στα βραβεία SAGA.

Για το ρόλο αυτό η Μίλα έχασε 10 κιλά με ημερήσια δίαιτα 1.200 θερμίδων, καθημερινά τετράωρα μαθήματα μπαλέτου όλη την εβδομάδα κι ασκήσεις για την καρδιά της.

Στα γυρίσματα έπαθε ρήξη συνδέσμων και εξαρθρώθηκε ο ώμος της. Το φιλμ παγκοσμίως έκανε εισπράξεις 330 εκατ. δολαρίων. Από τότε μέχρι σήμερα όπου κι αν εμφανίστηκε οι κριτικοί τη λάτρεψαν και οι ρόλοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο. Το 2012 έχοντας δίπλα της πάλι τον Μαρκ Γουώλμπεργκ στο «Τεντ» πήρε καλές κριτικές και οι εισπράξεις ήταν 549 εκατ. δολάρια.

Αν και οι κριτικές που δέχθηκε το 2013 για τη νεώτερη από τις τρεις μάγισσες Θεοδώρα, που υποδύθηκε στο «Oz The Great and Powerful» της Ντίσνεϋ ήταν διφορούμενες η ταινία θριάμβευσε με 493 εκατ. δολάρια εισπράξεις.

Το «Jupiter Ascending» με τον ωραίο Τσάντινγκ Τέητουμ θα βγει το Φεβρουάριο του 2015, ενώ θα είναι παραγωγός – δίχως να εμφανιστεί – σε δραματικό σήριαλ με θέμα το Κίνημα Απελευθέρωσης των Γυναικών το 1970.

Το περιοδικό FHM το 2013 της έδωσε την 1η θέση ανάμεσα στις 100 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη, όμως εκείνη απάντησε: «Η ομορφιά περνά κάποτε και το τι μένει έχει αξία».

Η Μίλα είναι το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας πολλών brand μόδας, κι έχει λάβει μέρος σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Μόνον το 2013 κέρδισε 11 εκατ. δολάρια.

Προσωπική ζωή

Από το 2002 έως το 2010 η Μίλα σχετιζόταν με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, κι ενώ όλοι περίμεναν ν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας εκείνοι χώρισαν. Αν και δηλώνει φανατική του Ίντερνετ εν τούτοις δεν έχει ούτε Facebook, ούτε Twitter, ούτε Myspace. «Γιατί να μοιράζομαι προσωπικές στιγμές μου με ξένους. Εδώ με κατασκοπεύουν ούτως ή άλλως χωρίς τη συγκατάθεσή μου, να τους δίνω και η ίδια τροφή;».

Το 2012 αρχίζει να κάνει παρέα με τον συμπρωταγωνιστή της στο «That ‘70’s Show» Άστον Κούτσερ, ερωτεύονται κι ελεύθερος πια από την Ντεμί Μουρ κι…..ωραίος ο Άστον την αρραβωνιάζεται το Φεβρουάριο του 2014 και τον Μάιο ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της.

Αν και η Μίλα από 12 ετών είχε δηλώσει στους γονείς να μην περιμένουν να τη δουν με νυφικό λέει: «Τώρα που βρήκα την αγάπη της ζωής μου θέλω να παντρευτώ χωρίς φανφάρες. Οι δυο μας μόνο, και οι γονείς μου συμφωνούν».

Η τελετή θα γίνει μάλλον το ερχόμενο καλοκαίρι κι αφού πρώτα γεννήσει η Ουκρανέζα σταρ, της οποίας η όρεξη έχει ανοίξει και πότε της μυρίζουν τουρσιά, πότε κεμπάμπ, κι αγαπημένος της φυσικά δεν της χαλά χατίρι.

Το 2011 η Μίλα προσβλήθηκε από μία ασθένεια που ονομάζεται χρόνια ιρίτις και τυφλώθηκε από το ένα μάτι, αλλά επανήλθε με μία επέμβαση. Επίσης έχει και διαφορετικού χρώματος ίριδα στο κάθε μάτι. Στο αριστερό είναι καφέ και στο δεξί πράσινη.

Η Μίλα υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Μπάρακ Ομπάμα, γιατί θεωρεί τους Ρεπουμπλικάνους ρατσιστές. «Ο τρόπος που φέρονται στις γυναίκες κι ο τρόπος που μιλούν για τη θρησκεία με προσβάλλει. Μπορεί να μην είμαι φανατική Εβραία, αλλά δεν μπορούμε και να μιλάμε συνέχεια για τον Ιησού.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here