ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Όλη η αλήθεια με ντοκουμέντα. Οι διαχρονικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο.

0
182

Το ότι η συμφωνία είναι καλύτερη από τα εγκλήματα του παρελθόντος, δεν σημαίνει ότι είναι και καλή…….

Διότι η ψευδό-μακεδονική εθνότητα ήταν δημιούργημα του Μουσολίνι και αποτελεί ιστορική ύβρι.

Να μην δοθεί το όνομα – ναι, βεβαίως, να μην δοθεί – αλλά πως γίνεται να το απαιτούν αυτοί που το έχουν δώσει δεκάδες φορές σε διάφορες αποφάσεις, κανονισμούς και νόμους εδώ και δεκαετίες. 

Πώς να εξηγήσει κανείς ότι υπάρχει πολιτικός με ακόλουθους, που στο παρελθόν έριξε κυβέρνηση για το όνομα, που στη συνέχεια όταν έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός έκανε στροφή 180 μοιρών και που τώρα πάλι με νέα στροφή λέει άλλα; 

Αρκεί μια ματιά στο τι δήλωνε η κυβέρνηση δια του ΥπΕξ την περίοδο της πρωθυπουργίας του τόσο στη βουλή, όσο και στους διεθνείς οργανισμούς. Μάλλον είναι άνθρωποι ΜΠΛΟΦΑ (Μακεδονομάχοι Πατριώτες Λαϊκιστές Όπου Φυσάει ο Άνεμος).

Για δεκαετίες……..

• αφέθηκε να υπάρχει περιοχή σε ένα ομόσπονδο μεν κράτος, αλλά στα σύνορά μας, με αυθαίρετη ονομασία και γλώσσα που δεν στέκει γεωγραφικά, ιστορικά και εθνολογικά, και που υποδηλώνει ευθέως επεκτατισμό,

• υπήρξε ελληνικό (!) κόμμα που στο όνομα του «διεθνισμού» υποστήριξε αλλογενή κόμματα και κινήματα εις βάρος της ελληνικής επικράτειας,

• αναγνωρίσαμε την περιοχή με το αυθαίρετο όνομα μόνο και μόνο για καλή γειτονία,

• αφήσαμε να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ χωρίς διαμαρτυρία το αυθαίρετο αλφάβητό τους και ο ισχυρισμός τους για την γλώσσα τους,

• αναγνωρίσαμε προσωρινή σύνθετη ονομασία με τον όρο που δεν θέλουμε ως ανεξάρτητο πλέον κράτος μέλος του ΟΗΕ,

• εγκρίναμε κανονισμούς στην ΕΕ με το όνομα που δεν θέλουμε, και τέλος

• προτείναμε μόνοι μας σύνθετες ονομασίες με γεωγραφικό προσδιορισμό που δεν θέλουμε, δημιουργώντας προηγούμενο και σχεδόν τετελεσμένα γεγονότα !!!

Όπως και με την υποστήριξη στο σχέδιο Ανάν, με την σημαία που την πήρε ο αέρας, που Έλληνες (!) πολιτικοί ξεδιάντροπα εκχωρούν επικράτεια ως γκρίζες ζώνες, που ως απλοχέρηδες δώσαμε Μαδρίτη και Ελσίνκι και που σήμερα μερικοί «πανέξυπνοι» πολιτικοί με δια γαλαξιακές γνώσεις απαιτούν να μην προκαλούμε τους τούρκους (ξεπερνώντας εαυτόν υπερασπίζοντας κατ’ ουσία τον σουλτάνο), ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, κάτι που αν αφεθεί θα το βρούμε μπροστά μας γιγαντωμένο κι αυτό. 

Οτιδήποτε για κομματικό όφελος, χωρίς σκέψη ότι η παγίωση μιας κατάστασης – λαϊκή ρήση «δώσε θάρρος στον χωριάτη….» – πολλές φορές είναι αδύνατο να αντιστραφεί εκ των υστέρων. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που θέλουν σαν σε όνειρο να πάρουμε Βαλκάνια και Πόλη μαζί!!

Ό,τι να είναι, έχει απ’ όλα. Αδιόρθωτοι για κλάματα και μυαλό δεν βάζουμε.

Παρεμπιπτόντως, διεθνισμός και παγκοσμιοποίηση δεν διαφέρουν και πολύ αφού έχουν στόχο την επιβολή γνώμης και αυστηρό έλεγχο των πάντων, ο μεν από αριστερά η δε από δεξιά. 

Το βιώνουμε άλλωστε στην ΕΕ με θέσπιση νόμων από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με κατάργηση της δημοκρατίας, με την εξουσία του ισχυρότερου και με την έννοια του ανθρώπου καταρρακωμένη προς όφελος των τραπεζιτών.

Επί του προκειμένου, φαίνεται παρακάτω από πότε άρχισε η ιδέα (δημιουργώντας προηγούμενο) για σύνθετη ονομασία – με γεωγραφικό προσδιορισμό (δηλαδή χρήση του όρου Μακεδονία) και ποιοι ήταν τότε σε κυβερνητικές θέσεις. 

Καλούνται τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να βγάλουν ένα φίδι δεκαετιών από την τρύπα, αλλά που βάσει των συγκυριών υπάρχει και η απαίτηση να βρεθεί μία λύση που δεν θα προσβάλει την ιστορία και το έθνος μας και δεν θα υπονοεί ούτε στο ελάχιστο εδαφικές διεκδικήσεις από τους γείτονες.

Υ.Γ. ΒΟΜΒΑ από τον Γιώργο Χριστοφορίδη για την μυστική διπλωματία της Ντόρας Μπακογιάννη στο θέμα των Σκοπίων!

{videobox}8NFRleSH1ao{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here