Μας προδίδουν ευθέως οι Γερμανοί για άλλη μια φορά!

0
375

ΑΚΥΡΟ ρίχνει η Μέρκελ στο αίτημα Μητσοτάκη να παγώσει η παράδοση 6 υποβρυχίων στην Τουρκία-«Υπάρχουν συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από το 2002».

Η Γερμανία αρνείται και επισήμως να παγώσει την παράδοση των 6 υποβρυχίων τύπου 214 στην Τουρκία, με το ελληνικό αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκελα Μέρκελ να απαντάται χθες κατηγορηματικά και αρνητικά για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το έθεσε εκ νέου την Τετάρτη κατά την τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα ομόλογό του Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ και εισέπραξε ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ, με λίγη…σαντιγί του τύπου «κατανοώ τον προβληματισμό σας».

Και στα Ελληνικά επιχειρήματα ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τα οπλικά συστήματα προκειμένου να αμφισβητήσει τα Ελληνικά και τα Κυπριακά και κατά συνέπεια ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ η Γερμανίδα υπουργός απάντησε ωμά, όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου, στο «protothema.gr»:

«Το πρόγραμμα της ναυπήγησης και πώλησης στην Τουρκία των έξι υποβρυχίων τύπου 214 δεν μπορεί να διακοπεί – ο ύτε καν να καθυστερήσει – διότι η κατασκευάστρια εταιρεία Thyssen δεσμεύεται από συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από το 2002».

Είναι προφανές λοιπόν ότι η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να ενοχλήσει στο παραμικρό την Τουρκία όπως φάνηκε και πριν από μερικά 24ωρα όταν ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ουσιαστικά ανέτρεψε τις αποφάσεις του συνόδου κορυφής αποκλείοντας, λόγω των διερευνητικών και της καλής…διαγωγής που δείχνει ο Ερντογάν την επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με το «hellasjournal.com», η στάση της Γερμανίας φαίνεται να δικαιώνει την απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει ήδη τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την προμήθεια των κορυφαίων, παγκοσμίων, ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού αγώνα MH 60 ROMEO, και συγκεκριμένα 4 + 3 ελικόπτερα.

Για την ιστορία η επικοινωνία του κ. Παναγιωτοπουλου με την κυρία Κραμπ-Κάρενμπαουερ έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις συνομιλίες που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ.

Κατά πληροφορίες, η Γερμανίδα υπουργός ζήτησε να πληροφορηθεί τις Ελληνικές θέσεις στα ζητήματα που θέτουν οι Τούρκοι σε μια σειρά από θέματα σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here