Μας φλόμωσαν στα ψέματα!…του Βαγγέλη Δεληπέτρου-Documento

0
396

Άλλη μια εβδομάδα lockdown τελειώνει και άλλη μία…αρχίζει. Και το φως στο βάθος του τούνελ για να λέμε την αλήθεια είναι θαμπό. Κανείς δεν είναι βέβαιος πότε και πώς θα βγούμε στο φως.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να διαπιστώνουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Ότι πρέπει να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε καλύτερα και περισσότερο. Ότι κανείς δεν περισσεύει και όλοι πρέπει να συμβάλλουν το κατά δύναμη για την επόμενη μέρα.

Όλοι μαζί λοιπόν; Ακόμα και αυτοί που αρνούνται το όλοι όπως αρνούνται και το μαζί; Ακόμα και αυτοί που θα έπρεπε – λόγω της θέσης τους – να πάρουν εγκαίρως μέτρα και δεν το έκαναν, προτιμώντας να ασχολούνται με «άλλα» και να κάνουν πειράματα στις πλάτες μας;

Γιατί πείραμα ήταν η εφαρμογή του αλγόριθμου βάσει του οποίου «άνοιξε» ο τουρισμός. Και με αυτό το δεδομένο η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας χαρακτηρίζει «απόλυτα προβλέψιμο και αναμενόμενο» το δεύτερο lockdown  λόγω του τρόπου που άνοιξαν τα σύνορα, στη μεγάλη έρευνα του Documento αυτής της Κυριακής που έχει ως βασικό τίτλο «Πρωθυπουργός υψηλού κινδύνου».

Και σαν να μην έφταναν όλα τούτα, ακόμα και αυτό το πείραμα, που τελικά είχε εμάς για πειραματόζωα, το χρησιμοποίησαν ολότελα προσχηματικά. Γιατί οι επιστήμονες που το σχεδίασαν θεωρούν ότι πέτυχε να προβλέψει τη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων στη Σερβία. Οι «επιτελικοί» μας όμως, που όλα – θεωρητικά – τα έκαναν βάσει του αλγόριθμου αποφάσισαν να πετάξουν την πρόβλεψη στο καλάθι των αχρήστων.

Διότι όπως είπε και ο «αρμόδιος» υπουργός Χάρης Θεοχάρης «Άνοιξαν τα σύνορα και πέρασαν. Εκεί πήραμε και ένα ρίσκο. Βλέπαμε ότι επιδημιολογικά άντεχε η Σερβία και επειδή ακριβώς έχουμε αυτήν τη σχέση των λαών, θέλαμε να στηρίξουμε το άνοιγμα των συνόρων».

Δεν ήταν το μόνο λάθος τους. Δεν ήταν το μόνο που έκαναν…πειραματιζόμενοι. Μας φλόμωσαν στα μαυρογιαλούρικα «θα» για το ΕΣΥ και δεν έκαναν τίποτε. Και αυτό το αποδεικνύουμε καταγράφοντας όλες τις δηλώσεις που «ξέχασαν», όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το Documento. Και βέβαια δίνουμε άλλη μια φορά τον λόγο στους γιατρούς για να μας τα πουν από την καλή και από την ανάποδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here