Μεγάλη Αποκάλυψη από τον Νίκο Χατζηνικολάου: Από το 2018 ήταν έτοιμο το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

0
122

Ένα έγγραφο-βόμβα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο, το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών για τον σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Προμαχώνας, ήταν έτοιμο από το 2018, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ (από τη διεύθυνση έργων προς το διοικητικό συμβούλιο), το 2008 ολοκληρώθηκε στο δίκτυο η σύμβαση για την προμήθεια συστήματος ράδιο-κάλυψης GSM-R (σταθμοί βάσης, εξοπλισμός ράδιο-κάλυψης, πλήρες δίκτυο οπτικών ινών), ενώ μέχρι το 2009 είχε ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση του προσωπικού, μηχανοδηγών και σταθμαρχών!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό έγγραφο με ημερομηνία Φεβρουαρίου 2019, «…δηλαδή το 100% των συμβατικά προβλεπόμενων ποσοτήτων έχει παραδοθεί και λειτουργεί σε πλήρη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα»!

Μάλιστα, έγιναν και δύο επιτυχείς δοκιμαστικές λειτουργίες με φορητές συσκευές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2019.

Η πρώτη σύμβαση χρονολογείται από το 2006, παραδόθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2019, με την τραγική ειρωνεία να είναι ότι στο μοιραίο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου, το Λάρισα-Ευαγγελισμός, υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα!

Αλλά δυστυχώς, δεν λειτουργούσε κι έτσι ο μηχανοδηγός δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με ομαδική κλήση και συγκεκριμένους αποδέκτες (Σταθμάρχες σε Λάρισα και Νέους Πόρους-Μηχανοδηγός Εμπορικής Αμαξοστοιχίας), αλλά προσπαθούσε με το κινητό του…

ΕΡΓΟΣΕ: Ενέκρινε έργα Τήλε-διοίκησης 2 ημέρες μετά την τραγωδία.

Σε μία ακόμα αποκάλυψη αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι μετά την τραγωδία (εστάλησαν δύο εσωτερικά έγγραφα προς τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΓΟΣΕ στις 2 Μαρτίου), η ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε κονδύλια για έργα που είχαν σταματήσει! Κατόπιν εορτής δηλαδή…

Οι αποκαλύψεις για την αδιαφορία και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα του σιδηροδρόμου στη χώρα μας, διαδέχονται η μία την άλλη και υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, όλα όσα βγαίνουν στο φως είναι απλώς εξοργιστικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here