Μεγαλώνουν τα ερωτηματικά για την σκανδαλώδη καμπάνια-Γιατί έδωσαν στην «Initiative» να μοιράσει τα €11 εκατομμύρια.

0
476

Οσμή αδιαφάνειας και πιθανών εξυπηρετήσεων σε φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ αναδύεται πίσω από την σκανδαλώδη διαφημιστική καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ την οποία έχει αναλάβει η διαφημιστική εταιρεία «Initiative» κάτι που δείχνει ότι το σκάνδαλο ήταν τελικά μεγαλύτερο από ότι φάνηκε αρχικά.

Μετά τις αποκαλύψεις του «documentonews.gr»  για παροχή διαφήμισης σε άγνωστες σελίδες μηδαμινής επισκεψιμότητας, καθώς επίσης και ότι στελέχη της εταιρείας έχουν στενή σχέση με το Μαξίμου νέα δεδομένα εγείρουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα για την διαφημιστική καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ.

Καταρχήν η απευθείας ανάθεση στην «Initiative», του μοιράσματος των διαφημιστικών κονδυλίων 11 εκατ. ευρώ είναι κάτι που θα απαγορευόταν διά ροπάλου εάν δεν είχε ψηφιστεί προηγουμένως η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το «documentonews.gr» για να γίνει ανάθεση χωρίς καν την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες, σημαίνει πως η συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά και παροχή υπηρεσιών που την καθιστούν μοναδική.

Διαφορετικά η ανάθεση και οι δαπάνες είναι παράνομα. Και υπόλογοι ποινικά, υποστηρίζουν νομικοί, είναι τόσο ο Γραμματέας και ανιψιός του Πρωθυπουργού με την πρωτοβουλία, όσο και η εταιρεία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Κρατική διαφήμιση και στο «jenny.gr» της συζύγου του Υπουργού  Υγείας

Το site της Τζένης Μπαλατσινού, συζύγου του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, είναι ανάμεσα στις ιστοσελίδες που πήραν διαφήμιση της κρατικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Πρόκειται για μια απόφαση-σκάνδαλο, καθώς τα ΜΜΕ υποχρεούνται από το νόμο να προβάλουν δωρεάν τα μηνύματα των κρατικών φορέων, όπως ο ΕΟΔΥ, για θέματα Δημόσιας Υγείας όπως η αντιμετώπιση του κορωναϊού, γεγονός το οποίο προκάλεσε πολλά ερωτήματα και έντονες αντιδράσεις για τον τελικό προορισμό αυτών των χρημάτων.

Υ.Γ.1. ΚΕΕΛΠΝΟ Νο 2: Η Initiative, η Unilever και το…10% των 11 εκατομμυρίων.

Ευθέως ρωτάμε τους εμπλεκόμενους: Η Initiative θα πάρει επιστροφή-επιβράβευση από τα media για την διαφήμιση των 11 εκατομμυρίων; Αν γίνει η δουλειά μέσω της… κανονικότητας των media shop, θα πάρει γύρω στο 1 εκατομμύριο. Το 10%.

Γράφει: Νίκος Μανεσιώτης.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.2. Καταγγελία Ακριβοπούλου: 11 εκατομμύρια διαφήμισης για στήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν πήρε αμοιβή για το σποτάκι. Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους…

Gepostet von Katerina Akrivopoulou am Sonntag, 29. März 2020

Υ.Γ.3. Το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία του COVID-19.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, το σχολίασε στο twitter:

Υ.Γ.4. Η απάντηση της Μπαλατσινού για το jenny.gr.

Σε ανάρτησή της στο twitter η Μπαλατσινού αναφέρει: «Προς αξιότιμο @SteliosKoul (και όλους όσους έσπευσαν να αναπαράγουν Fake-news), λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω. Το www.jenny.gr δεν μου ανήκει εδώ και 1 χρόνο. Σε αντίθεση με τη δική σας καριέρα η δίκη μου δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτη».

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here