ALERT: ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ για να αλλάξει η πλειοψηφία στην ΑΔΑΕ-Αναζητούν «πρόθυμο» για συμφωνία, αρνείται ο Βελόπουλος!…του Βασίλη Σκουρή.

0
184

Κρίσιμη συνεδρίαση του Προεδρείου της Βουλής την Πέμπτη. Το Μαξίμου επιδιώκει «πάση θυσία» να απαλλαγεί από τον κ. Χρήστο Ράμμο, που δεν συμβιβάζεται με τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πληροφορούμαστε, εμφανίζει η Συνεδρίαση του Προεδρείου της Βουλής μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη.

Στη συνεδρίασή του θα συζητήσει για την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών που έχει λήξει η θητείας του.

Μέχρις εδώ, τίποτε το επιλήψιμο.

Έλα, όμως, που μεταξύ εκείνων των Αρχών που λήγει η θητεία τους είναι και τρία μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της γνωστής ΑΔΑΕ.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μπλοκάρει την ΑΔΑΕ, ελέγχοντας την πλειοψηφία, με την τοποθέτηση ημετέρων στη θέση εκείνων που λήγει η θητεία τους! Έτσι, πχ, η ΑΔΑΕ δεν θα μπορούσε να λάβει απόφαση να μεταβεί στους παρόχους και να πληροφορηθεί ποια τηλέφωνα βρίσκονται υπό παρακολούθηση!

Κατά αυτόν δε τον τρόπο έχουν και την κρυφή ελπίδα πως ο αδέκαστος Πρόεδρος της Αρχής, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την εντιμότητά του και την προσήλωσή του στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, ενδέχεται να παραιτηθεί, οπότε…μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ο ορισμός των τριών νέων μελών μιας Ανεξάρτητης Αρχής απαιτεί πλειοψηφία 3/5 του προεδρείου της Βουλής, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να αναζητά «συμμάχους» για να περάσει την πρότασή της.

Η Προοδευτική Αντιπολίτευση δεν προτίθεται βεβαίως να συμπλεύσει με τη ΝΔ, είναι δε πιθανό κάποια κόμματα ακόμα και να απέχουν από την ψηφοφορία.

Το Μαξίμου έχει ρίξει γέφυρες προς την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ώστε να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ούτε εκεί, όμως, φαίνεται πως βρήκε ανταπόκριση!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here