Μελίνα: Όπου και να ταξιδέψω….η Ελλάδα!

0
274

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, με αφορμή την παράσταση «Μελίνα: Όπου και να ταξιδέψω…..η Ελλάδα», ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη.

Η πρεμιέρα θα γίνει 24 Αυγούστου 2013 στις Πρέσπες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Πρέσπεια», και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Η παράσταση «Μελίνα: Όπου και να ταξιδέψω….η Ελλάδα» είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της κορυφαίας ελληνίδας Μελίνας Μερκούρη και
αποτελεί μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της πορείας της.

Τραγούδια, θεατρικοί και κινηματογραφικοί ρόλοι, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής ζωής του 20ού αιώνα ζωντανεύουν στη σκηνή, σε διάλογο με την ιστορία της Ελλάδας.

Το μουσικό σκέλος του αφιερώματος επιμελείται ο κορυφαίος συνθέτης και συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη Σταύρος Ξαρχάκος.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί τους οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη κι ένα σύνολο 12 χορευτών.

Βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών της Μελίνας είναι η Έλλη Πασπαλά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

Τα κείμενα της παράστασης είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη και η σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here