ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2013: Κύκλος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κηφισιάς.

0
302

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς, για την παρουσίαση των ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΩΝ 2013 που αρχίζουν την Δευτέρα 26 Αυγούστου και τελειώνουν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Ένας κύκλος 26 εκδηλώσεων που η πλειονότητά τους θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Δήμου Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης και στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο (Λ. Κηφισίας 192) αλλά και σε χώρους όπως το Θέατρο Εργατικών Κατοικιών1η Μάη στην Κάτω Κηφισιά, το Εντευκτήριο Εκάλης (Πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη), το Δημοτικό Λαϊκό θέατρο Νέας Ερυθραίας (Ι. Δρυμπέτη και Κερκύρας), το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Πατρών & Κορίνθου –Κηφισιά), η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά και στο ΑΛΩΝΙΑ-Γήπεδο Μπάσκετ στην Οδό Μπακογιάννη.

Μίλησε η αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και επί σειρά ετών «ψυχή» του Πολιτιστικού τομέα του Δήμου Κηφισιάς, Βασιλική – Αμαλία Παπαδημητρίου και είπε:

«Ο πολιτισμός είναι έννοια δυναμική κι όχι στατική. Είναι κίνηση κι όχι κατάσταση. Είναι πιο πολύ το ταξίδι για την Ιθάκη κι όχι η ίδια η Ιθάκη.

Οι Λαιστρυγόνες κι οι Κύκλωπες που έχουν πληθύνει επικίνδυνα στις μέρες μας απειλώντας όχι μόνον την καθημερινότητα μας, τον ανθρωπισμό μας αλλά και τον πολιτισμό μας θα έχουν για μια ακόμη χρονιά το δραστικό τους αντίδοτο . Τα φώτα των Μενανδρείων ανάβουν για 11η χρονιά φωτίζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Γιώργος Παπαδόπουλος που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Την ώρα που η χώρα περνάει μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία της επηρεάζεται κάθε τομέας της ζωής των ανθρώπων. Είναι εύλογο το μυαλό και η λογική να είναι στραμμένα σε κοινωνικές και οικονομικές κατευθύνσεις. Σε ετούτη τη δύσκολη συγκυρία ο πολίτης συχνά επιθυμεί και αναζητά ως καταφύγιο το διαφορετικό στη ζωή του.

Κάτι που να κρατήσει εκείνη τη σπίθα που θα δώσει ώθηση στο πνεύμα του και στο συναίσθημα. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει η τέχνη. «Δεν είναι το έργο της Τέχνης πολυτέλεια , αλλά επιούσιος άρτος του Πνεύματος», έλεγε ο φιλόσοφος και ακαδημαϊκός Ιωάννης Ν. Θεοδωρακόπουλος.

Ένα απόφθεγμα που συνοψίζει και τη φιλοσοφία του κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια», που διανύουν αισίως τον 11ο χρόνο τους».

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κατάφερε για μια ακόμα φορά να συνθέσει με συνέπεια, ποιοτικά και ποικιλόμορφα πολιτιστικά ερεθίσματα, κάνοντας τον πολιτισμό, προσιτό σε όλους τους πολίτες του διευρυμένου πια Δήμου Κηφισιάς.

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, υπογραμμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου Κηφισιάς, απαρτίζεται δε από μια ποικιλία εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών, χορευτικών, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κερδίστε Προσκλήσεις

Γραφτείτε στο ηλεκτρονικό περιοδικό μας και ΚΕΡΔΙΣΤΕ!

– Ενημερωθείτε πρώτοι για τις πολιτιστικές – αθλητικές εκδηλώσεις, προγράμματα και δραστηριότητες του Δήμου μας.

– Μπείτε στην κλήρωση για 50 προσκλήσεις 2 ατόμων για τις συναυλίες των Μενανδρείων που έχουν εισιτήριο.

Γραφτείτε τώρα άμεσα και δωρεάν με το email σας στο: www.vikelaskifissia.gr/news. 

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ηλεκτρονικά από τα sites του Δήμου Κηφισιάς: www.kifissia.gr και www.vikelaskifissia.gr

Αναζητήστε μας στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης:
www.facebook.com/vikelaskifissia.gr

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:23 limit=4}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here