«ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.» – Ο δικαστικός αγώνας για τη διαφύλαξη των δημοτικών πόρων είναι σε εξέλιξη. Έπραξε / πράττει ότι προβλέπεται από την νομοθεσία.

0
191

Απάντηση στο κύριο θέμα του τεύχους ημερομηνίας 23/02/2018 της εφημερίδας Τύπος Κηφισιάς:

<< Σχετικά με το δημοσίευμα της 23ης Φεβρουαρίου 2018 στην εφημερίδα «Τύπος Κηφισιάς» διευκρινίζουμε ότι ο πρωτοσέλιδος τίτλος δεν αποτυπώνει τις συντονισμένες προσπάθειες και τον δικαστικό αγώνα που δίνει η Μένανδρος ΑΕ, για τη διαφύλαξη των δημοτικών πόρων.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας στην σελ 8 ορθά αναφέρεται πως ο Δήμος έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες οι οποίες εκκρεμούν, για την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού.

Επιπλέον ενημερώνουμε για τα εξής:

1.Την εργασία διαφημιστικές πινακίδες σε στύλους οδοσήμανσης είχε συγκεκριμένη εταιρία έως το 2011. Το τότε Δ.Σ. της εταιρίας «Μένανδρος» διεξήγαγε τρεις άγονους διαγωνισμούς και ακολούθως προχώρησε σε καταλογισμό αποζημίωσης χρήσης στην εν λόγω εταιρία που συνέχιζε την δραστηριότητα της.

2.Η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε το Νοέμβριο του 2014 και το νέο Δ.Σ. της «Μένανδρος Α.Ε.» διαπίστωσε πως δεν καταβάλλονταν τα ποσά της αποζημίωσης χρήσης. Ακολούθως έπραξε κάθε απαραίτητη και νόμιμη ενέργεια για την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού.

Προχωρήσαμε στις ακόλουθες ενέργειες:

• Καταφέραμε να εισπράξουμε το ποσό των 17.000 ευρώ έως τις αρχές 2016.

•Προχωρήσαμε σε νομικές ενέργειες όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, ασφαλιστικά μέτρα συντηρητικής κατάσχεσης, αγωγή, έκδοση απόφασης και κοινοποίησή της κ.λπ. 

•Αποστείλαμε εξώδικες οχλήσεις για την απόδοση ελεύθερων των χώρων με επιφύλαξη ως προς τα οφειλόμενα.

•Ζητήσαμε εγγράφως τα στοιχεία των διαφημιζομένων- πελατών τα οποία ουδέποτε μας έδωσαν και ακολούθως προχωρήσαμε στην καταγραφή τους με συγκεκριμένο συνεργείο. Σημειώνουμε πως οι διαφημιζόμενοι, μέσω των διαφημιστικών πινακίδων, άλλαζαν ανά 15 ημέρες.

Παράλληλα, η εταιρεία ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για να βρεθεί ανάδοχος προκειμένου να αναλάβει το έργο και να καταστεί ξανά η εν λόγω δραστηριότητα της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ προσοδοφόρα.

•Ο πρώτος διαγωνισμός κατέστη άγονος καθώς οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν κυρίως τις οικονομικοτεχνικές προϋποθέσεις και η εταιρεία ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ επουδενί δεν θα διακινδύνευε την μη εκπλήρωση και την επιτυχή ανάθεση του έργου. 

•Ο δεύτερος διαγωνισμός ανέδειξε ανάδοχο, πλην όμως λόγω των νομικών ενστάσεων που εκκρεμούν μέχρι και σήμερα, η υπόθεση δεν έχει ακόμη κλείσει σε αναμονή των δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων.

Η εταιρία «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» έπραξε ότι προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία για τη διαφύλαξη των δημοτικών πόρων, σεβόμενη το δημόσιο χρήμα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση των νομικών αποφάσεων, πλήττει την ολοκλήρωση των διαδικασιών και δυστυχώς «δένει» τα χέρια του Δ.Σ. της «Μένανδρος Α.Ε.» ως προς την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών.

Τέλος να τονίσουμε πως το Δ.Σ. της «Μένανδρος Α.Ε.» από το 2014 προσπαθεί να βάλει τάξη στις εκκρεμείς υποθέσεις της εταιρίας.

Για το Δ.Σ.
Αστερίου Πολυξένη
Πρόεδρος >>

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here