Μερικοί ηγέτες στην Κύπρο έχουν αλλεργία με την Ελλάδα: Γιατί δεν θέλουν τα ελληνικά F-16!……..του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
1156

Είναι μερικές φορές που οι άνθρωποι κοιτάμε ψηλά, σηκώνουμε τα χέρια και σε καθεστώς απόγνωσης φωνάζουμε: «Θεέ μου έλεος, κάνε κάτι».

Έτσι νοιώσαμε πολλοί όταν διαβάσαμε τη δήλωση της εντελώς αναξιόπιστης ηγεσίας του ΑΚΕΛ, για το πέρασμα πάνω από την Κύπρο δύο μαχητικών αεροπλάνων F-16, την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Οι άνθρωποι είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, και ακόμα και αν το έβλεπαν το θέμα καθαρά «διεθνιστικά», έπρεπε να σιωπήσουν. Έχω μία ιδιαίτερη αντιπάθεια στους εθνικιστές – και το έχω γράψει πολλές φορές – επειδή διακατέχονται από μίσος γι’ αυτούς που θεωρούν αντιπάλους. 

Αλλά έχω επίσης ίση και μεγαλύτερη αντιπάθεια για όσους δεν αγαπούν την Πατρίδα. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα: Άλλο εθνικισμός, άλλο η αγάπη στην Πατρίδα και άλλο ο έρωτας στην ανύπαρκτη «Πατρίδα-Κόσμος». 

Και ο εθνικισμός, αλλά και το άλλο «κίνημα» των δήθεν πολιτών του κόσμου, καθοδηγούνται από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του ελέγχου των συνειδήσεων. Άρα, είναι δύο ιδεολογίες επικίνδυνες ειδικά για τις μικρές χώρες, όπως η Κύπρος. Η μία ιδεολογία τρέφει την άλλη.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Διαμαρτυρήθηκε η αναξιόπιστη ηγεσία του ΑΚΕΛ για τις καθημερινές παράνομες πτήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας; Αν το έκανε γενικά και αόριστα δεν μετρά. Είναι ένα φαινόμενο καθημερινό. Θα έπρεπε να εκδίδει ανακοινώσεις τρεις φορές την ημέρα. Προφανώς δεν ενοχλούνται οι «κομμουνιστές» ηγέτες. 

ΕΠΙΣΗΣ: Διαμαρτυρήθηκε το ΑΚΕΛ για τις πτήσεις των πολεμικών αεροπλάνων του Ισραήλ; Προφανώς καλά κάνουν τα ισραηλινά αεροσκάφη που «σκίζουν» τον ουρανό πάνω από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, οπότε απαιτηθεί……Αλλά το πρόβλημα του ΑΚΕΛ είναι η Ελλάδα. Για χρόνια πολλά οι ηγέτες του έχουν εστιάσει την προσοχή τους και την κριτική τους μόνο στην «Μητέρα-Πατρίδα». 

Παλαιότερα προσπάθησαν να μας πείσουν ανεπιτυχώς ότι η Αθήνα και η Άγκυρα έχουν τις ίδιες ευθύνες για την κυπριακή τραγωδία. Ε, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Κύπρος είναι θύμα κατοχής για 44 χρόνια και οι ευθύνες της Τουρκίας δεν μπορούν να συγκριθούν με το προδοτικό έγκλημα της ελληνικής χούντας, η οποία ανέλαβε να εκτελέσει το σχέδιο της Αμερικής του Χένρι Κίσιγκερ εναντίον του Μακάριου.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, λοιπόν, όχι η πλειοψηφία των οπαδών του ταλαιπωρημένου κόμματος, βάζει στο ίδιο καλάθι την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση τους και ξεπερνά πολλά όρια, αλλά σε τούτη τη στήλη αποφεύγουμε πάντα τους χαρακτηρισμούς. Είναι αποκλειστικότητα των εθνικιστών άλλωστε…….

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πτήσεις των ελληνικών μαχητικών είχαν μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελούν καθαρό δείγμα συμπαράστασης, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον οποίο μονίμως διαφωνώ, της παρούσας ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στους Κύπριους πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες και τίποτα άλλο. Αναρωτήθηκε, δήθεν, το ΑΚΕΛ ποιο μήνυμα στέλνει η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τουρκοκύπριους, επιτρέποντας την έλευση των αεροπλάνων.

Μα πόσο ανόητη είναι η ηγεσία του. Οι Τουρκοκύπριοι – εκτός του Σενέρ Λεβέντ και μερικών άλλων γενναίων συμπατριωτών μας στα κατεχόμενα – πότε διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του κατοχικού στρατού; 

Πότε μίλησαν για τις μαζικές παράνομες πτήσεις των τουρκικών μαχητικών; Δεν γνωρίζω αν νοιώθουν εθνική ανάταση (ή όχι) όταν βλέπουν τα αεροπλάνα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά όταν ακούω τον «ειρηνιστή» κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να επιμένει στην παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων και μετά τη λύση, καταλαβαίνω, αυτά που αρνείται να αντιληφθεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Ο Ακιντζί είναι ένας δικός τους άνθρωπος. Έτσι μας τον πλασάρανε. Αντιλαμβάνομαι ότι το ΑΚΕΛ ενίσχυε με κάθε τρόπο τα λεγόμενα αριστερά τουρκοκυπριακά κόμματα. Και κάποτε διέδιδε ότι τα…..έλεγχε. Τέτοια μαθήματα τους έκανε; Να ζητούν την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων;

Ο κάθε «κακόπιστος» άνθρωπος, έχει δικαίωμα να ρωτήσει: Γι’ αυτό το ΑΚΕΛ δεν ζητά να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από την πρώτη μέρα της λύσης;

Ας πάμε ξανά στο θέμα των δύο αεροπλάνων: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα τα έστειλε στην Κύπρο. Είναι και αυτοί εθνικιστές; Δηλαδή τι μας λένε; Ότι αποφάσισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τις πτήσεις την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και δεν το είπε στον αρμόδιο πρωθυπουργό της Ελλάδας; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. 

Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα ο ηγέτης της «Μητέρας-Πατρίδας». Και πρέπει να σκέφτεται το συμφέρον της χώρας. Ούτε το δικό του, ούτε του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που διατηρεί στενή σχέση με το ΑΚΕΛ.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές: Ο κ. Άνδρος Κυπριανού που πάει….κυριακάτικα και βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν του είπε την αντίθεσή του για το θέμα αυτό; Και αν την εξέφρασε, τι απάντησε ο πρωθυπουργός; Να μας πει και εμάς να μάθουμε….

Ο κ. Κυπριανού είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα και την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Έχει ενδιαφέρον να μας ενημερώσει και γι’ αυτή την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Βεβαίως, όπου συναντήσει τον Έλληνα υπουργό, όλο «σύντροφε και σύντροφε» είναι. Να του θυμίσω τι έγινε στη Γενεύη όταν ο κ. Κυπριανού κακολογούσε στο Εθνικό Συμβούλιο τον κ. Κοτζιά, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ; Και πως δεν έπεσαν και σκαμπίλια; Και πως έτρεξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα;

Η τύχη της Κύπρου είναι εθνική υπόθεση. Στο ΑΚΕΛ, αλλά και στον «εθνικόφρονα» ΔΗΣΥ, δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ ότι απέναντι βρίσκονται οι ισλαμοεθνικιστές της Τουρκίας, που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε τουρκική στρατιωτική βάση.

Πρέπει όλοι να προσπαθούμε γνήσια για τη λύση και όχι με το τι συμφέρει στην Τουρκία και στις διάφορες δυνάμεις που ορέγονται το νησί. Αυτό που έχει σημασία είναι η λύση να είναι καθαρή και να επιτρέπει στην ευρωπαϊκή Κύπρο να προχωρήσει χωρίς εθνικισμούς και βλακώδεις διεθνισμούς. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μία πατρίδα.

Οι εθνικιστές και οι «πολίτες του κόσμου» αποδείχθηκε ότι είναι εργαλεία ξένων δυνάμεων. Η λύση (και η ηρεμία) μπορεί να μην έρθει ποτέ στον τόπο μας. Διότι εξαρτάται μόνο από την Τουρκία, όχι από εμάς. Η κατοχική δύναμη δεν πιέζεται από κανένα για το συμβιβασμό και έχει πάντα το πάνω χέρι. Ο κυπριακός λαός έχει μόνο ένα στήριγμα, και αυτό είναι η Ελλάδα……

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ για τη φιλοτουρκική λύση της διζωνικής είναι ακραία προκλητικές και πίσω από τις λέξεις του κρύβεται και ένας «εκβιασμός» για τον κυπριακό λαό. Τι πραγματικά δήλωσε; Ή διζωνική ή καταστροφή…..

Είναι τόσο, μα τόσο λάθος. Δεν αντιλαμβάνεται καν τι συμβαίνει γύρω του, και μάλιστα καυχιέται ότι είναι συνομιλητής των Ισραηλινών και των Αμερικανών. 

Πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι δεν πιστεύει τίποτα και απλά απευθύνεται στους ξένους για να τον ακούνε και αυτό μειώνει την αξιοπιστία του. Όμως, αν όντως τα πιστεύει πρέπει να το πει αντρίκεια στους οπαδούς του, ιδιαίτερα στους λεγόμενους «εθνικόφρονες».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here