Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator!

0
310

Έρευνα Reporters United και «Εφ.Συν.» ⫸

-Νέα ευρήματα φέρνουν το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα πιο κοντά στο θρίλερ των υποκλοπών

-Τεκμηριώνουμε νέες συνδέσεις που ξεκινούν από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα (και ανιψιού) του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και φτάνουν σ’ ένα πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης

-Πρόκειται για τον Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

-Στο πλαίσιο της έρευνας απευθύναμε γραπτά ερωτήματα προς τον Παναγιώτη Μπίτζιο και επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Φέλιξ Μπίτζιο. Δεν λάβαμε απάντηση.

Επί οχτώ μήνες η δημοσιογραφική έρευνα του inside story και του Reporters United για τις υποκλοπές παρέμενε στο περιθώριο της πολιτικής ατζέντας.

Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator | Κοσμοδρόμιο

Όμως τώρα ήρθε στο προσκήνιο. Και δικαίως: η αποκάλυψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator υποχρέωσε μέσα ενημέρωσης και κυβέρνηση να σταματήσουν να παριστάνουν ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι:

-Ποιος παγίδευσε με το Predator τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, τον οποίο προηγουμένως παρακολουθούσε η ΕΥΠ επικαλούμενη λόγους Εθνικής ασφάλειας;

-Και ποιος προσπάθησε να ελέγξει το κινητό του (σημερινού) αρχηγού του τρίτου κόμματος της χώρας;

Ενώ η Κυβέρνηση αμήχανα σιωπά για το ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα, το Reporters United και η «Εφ.Συν.» δημοσιεύουν νέα στοιχεία που φέρνουν το Μαξίμου ακόμα πιο κοντά στο κακόβουλο λογισμικό.

Το σημερινό ρεπορτάζ αποτελεί συνέχεια της έρευνας («Ο Μεγάλος Αδερφός και ο Μεγάλος Ανιψιός») που στις 3 Ιουνίου αποκάλυψε ότι ο γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. σύστησε μια εταιρεία (Eledyn) και μέσω αυτής αγόρασε έναντι 1.000 ευρώ μιαν άλλη (Canalis), για να φτιάξει φωτοβολταϊκά πάρκα. Λίγο αργότερα ο κ. Δημητριάδης πούλησε την Canalis για ένα πολύ μεγαλύτερο τίμημα, 166.513 ευρώ.

Εκτός από αυτές τις αγοραπωλησίες, το ρεπορτάζ μας είχε αποκαλύψει τις επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ του κ. Δημητριάδη, ενώ ήταν στέλεχος στο Μαξίμου, με πρόσωπα και εταιρείες που συνδέονται έμμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών. (Ο κ. Δημητριάδης είχε αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση με απάντηση πριν από το δημοσίευμα και με εξώδικο.)

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here