Μετάλλαξη Όμικρον: Πρόβλεψη για έως 100.000 κρούσματα-Τα νέα μέτρα δεν αρκούν, λένε οι ειδικοί.

0
298

Κάθε ρεκόρ σπάνε τα κρούσματα κορωνοϊού, με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει καταστεί κυρίαρχη και νέα μέτρα να έχουν τεθεί σε ισχύ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά.

Η Πρωτοχρονιά μπήκε στο mute, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν στις 2:00, ωστόσο οι ειδικοί δεν έχουν λόγους να αισιοδοξούν.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος εκτιμά πως μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τα 100.000 ημερήσια κρούσματα, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Παυλάκης θεωρεί πως τα μέτρα δεν είναι αρκετά, υπογραμμίζοντας με έμφαση: «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο».

Ζοφερή πρόβλεψη για έως 100.000 κρούσματα

Για την ταχύτατη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την «Όμικρον», ωστόσο α πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here