Μετά την επίθεση του Γιώργου Τσίπρα στον Μ. Σχοινά σήμερα η La Repubblica βάζει στο «κάδρο» του Κατάρ τον Επίτροπο!

0
167

Η «Le Monde» κάνει λόγο για την «Κορυφή του Παγόβουνου»…

Εν αναμονή εξελίξεων των αρχών του Βελγίου για το σκάνδαλο στην Ευρωβουλή και την κράτηση της Εύας Καϊλή με τις κατηγορίες για Διαφθορά, Ξέπλυμα χρήματος και Συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση, για την στήριξη του Κατάρ τα Ιταλικά ΜΜΕ σήμερα έβαλαν στο κάδρο τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Ιταλική εφημερίδα πήρε την σκυτάλη από τον Γιώργο Τσίπρα που σε χθεσινή του ανάρτηση είχε αναφέρει το όνομα του Επιτρόπου με ένα σκωπτικό σχόλιο που δήλωνε ότι ο Μ. Σχοινάς στήριξε με δηλώσεις το Κατάρ όσο το είχε στηρίξει και η Ε. Καϊλή.

«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής»…είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Γίωργος Τσίπρας σχολιάζοντας το βίντεο γράφει:

«Πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» το Κατάρ με τους 6 χιλιάδες νεκρούς εργάτες. Πανομοιότυπες τοποθετήσεις Εύας Καϊλή και Μαργαρίτη Σχοινά. Μπα, σύμπτωση θα είναι…».

Και σήμερα έρχεται η Ιταλική  La Repubblica που είναι η εφημερίδα που πρωτοστάτησε στην κάλυψη του σκανδάλου με τις μίζες από το Κατάρ σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, λόγω του γεγονότος ότι οι εγκέφαλοι της όλης υπόθεσης είναι Ιταλοί.

Σε άρθρο που ανέβασε πριν από λίγες ώρες, αναφέρει ότι η έρευνα των Βελγικών Αρχών πρόκειται να διευρυνθεί, «φωτογραφίζοντας» τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Αλλά ο Panzeri (που θεωρείται εγκέφαλος του σκανδάλου) δεν δούλεψε μόνος του. Για να επιβεβαιώσετε για τις πολύ υψηλές διασυνδέσεις του, απλά δείτε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ […]

Επί του παρόντος, βοηθός του Ευρωβουλευτή είχε μια ιστορία αγάπης με την Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, την Ελληνίδα Καϊλή. Όπως είπαμε, στο σπίτι τους βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά.

Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι δωροδοκίες μπορεί να οδηγήσουν αλλού: Για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξει τις πόρτες του Ευρωπαϊκού θεσμού. Εκτός ομάδας PSE.

Συγκεκριμένα: Η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος ο Σχοινάς που σε ένα tweet του τον περασμένο Νοέμβριο είχε εκθειάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, «μιας χώρας που έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία».

Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή, η έρευνα είναι μόνο στον πρώτο βαθμό. Η Αστυνομία ήθελε να επισπεύσει τις έρευνες γιατί φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα) θα μπορούσαν να εξαφανιστούν. Μάλλον δεν είχαν άδικο.

Τις επόμενες ώρες όμως θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα φτάσει στο δεύτερο επίπεδο: Η Βελγική Αστυνομία ρωτά τον Πάντζερι και τον Γκιόργκι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι, έχοντας το υλικό από τις υποκλοπές στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορούν να πουν πάρα πολλά ψέματα.

Ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Visentini και ο πρόεδρος της ΜΚΟ No Peace without justice, Niccolò Figà-Talamanca, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Και όλα αυτά όταν δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Τύπου για την πολύκροτη υπόθεση “οργιάζουν”, με τη Γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να κάνει λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here