Με Αέρα Πρωθυπουργού ο Τσίπρας στη ΔΕΘ-Τελειωμένη υπόθεση η Πτώση Μητσοτάκη.

0
152

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στο παρελθόν, είναι άνιση, άδικη και αβίωτη για πολλούς»…είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε πως είναι ζωτική και εθνική ανάγκη ο λαός να δώσει τη λύση στις κάλπες.

Παράλληλα παρουσίασε σχέδιο άμεσης απόδοσης κατά της Ενεργειακής Κρίσης και της ακρίβειας, αλλά και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του κόμματός του, καθώς, όπως είπε, στόχος του είναι να επαναφέρει τη δικαιοσύνη στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι:

«Η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών ξαναγύρισε πίσω και ίσως ακόμη πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων» και πως οι εξωγενείς παράγοντες της πανδημίας και του πολέμου «απλά επιδείνωσαν τις συνέπειες μιας ειλημμένης απόφασης, η Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν της, να επιστρέψουν οι τύχες της χώρας στις κρατικοδίαιτες ελίτ, να αναδομηθεί το πελατειακό και κομματικό κράτος, να συνθλιβεί ακόμα και το αναιμικό κοινωνικό κράτος, να απορρυθμιστεί πλήρως η αγορά εργασίας, να μπει στο περιθώριο η νέα γενιά».

«Να χτιστεί με δυο λόγια μια Ελλάδα άνιση, άδικη, αβίωτη για τους πολλούς»…είπε. «Σήμερα είναι ζωτική κοινωνική και εθνική ανάγκη να κάνουμε πράξη αυτή την προσμονή για καλύτερες μέρες. Να δώσουμε λύσεις»…είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι παρών και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την Εθνική προσπάθεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι τρία χρόνια τώρα:

«Έχουν γίνει τόσα ανήκουστα πράγματα στη χώρα, που δε τους πιστεύει κανείς», για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για αρνητικές πρωτιές στην πανδημία, την ενεργειακή φτώχεια, την στεγαστική κρίση, «τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, οι υποκλοπές».

Τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας συνεκτικό, ρεαλιστικό, με όρους δικαιοσύνης παντού και πρόσθεσε ότι ο λαός «πολύ σύντομα θα επικυρώσει και στις κάλπες την ειλημμένη απόφασή του: Να μην περάσει άλλος ένας χειμώνας ανασφάλειας».

«Είμαστε εδώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας:

Για «να προστατέψουμε το δικαίωμα στην εργασία», να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, με επίκεντρο την αύξηση των μισθών, την παρουσία του κράτους ως εγγυητή απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, με πολιτική για τη στέγαση.

Για «να μειώσουμε τις ανισότητες, με ένα ισχυρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος, με ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα». Για νέο παραγωγικό μοντέλο, με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου, «με χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικά κίνητρα για τον αγροτικό κόσμο».

Για «να μπει φραγμός στον θεσμικό και ηθικό κατήφορο, με την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας στη Δικαιοσύνη»

Για «να αναβαθμίσουμε εκ νέου τη θέση της χώρας στη διεθνή Γεωπολιτική σκηνή».

Αφήνουν στο έλεος της κρίσης τη μεγάλη Κοινωνική Πλειοψηφία.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τέσσερα χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια δομικά προβλήματα.

Σημείωσε ότι «έχουν διαχρονικά βασική ευθύνη για τη σισύφεια πορεία της ελληνικής οικονομίας, όσοι μας χρεοκόπησαν το 2009 και σήμερα επιμένουν στις ίδιες χρεοκοπημένες συνταγές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίνουν στο αόρατο χέρι των αγορών κρίσιμες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας την ώρα που η κοινωνία τις έχει ανάγκη και εν τέλει αφήνουν στο έλεος της κρίσης τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κρύψει τις συνέπειες της πολιτικής της «παραβιάζοντας συστηματικά το πλουραλισμό στην ενημέρωση, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, τη δημοκρατία, βάζοντας σε γύψο το κράτος δικαίου, ακόμη και με παρακρατικές πρακτικές παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ». Χαρακτήρισε πρόβλημα ταυτότητας για τη χώρα την «υπονόμευση του κράτους δικαίου».

Οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ:

Υ.Γ.  Κώστας Βαξεβάνης: Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο Κώστας Βαξεβάνης σημειώνει:

Ο Τσίπρας μόλις δεσμεύτηκε στην ΔΕΘ 2022 για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Είναι το σημείο της ομιλίας του που χειροκροτήθηκε περισσότερο, μαζί με το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here