Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη θέση του Δημάρχου Κηφισιάς, ο Γιώργος Θωμάκος μιλάει αποκλειστικά στη «Θ».

0
260

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε αποκλειστική συνέντευξή του στη «Θ» και τον Χρήστο Αντωνόπουλο, εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου στο τέλος του επόμενου μήνα, στην ηγεσία του Δήμου απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τον καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς.

Ο κ. Θωμάκος ανάμεσα σε άλλα μιλάει για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, όπως την εισπράττει ο ίδιος από τη θέση του Δημάρχου Κηφισιάς και από τη θέση του πολίτη.

Τοποθετείται στην έντονη φημολογία που υπάρχει στους κόλπους της αυτοδιοίκησης, για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης με βάση πρόσωπα από το χώρο της, γεγονός που αναδείχθηκε στην τελευταία επεισοδιακή έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων.

Αναλύει τους λόγους επιτυχίας του συνδυασμού Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην αποτυχία τον «αντίπαλο» συνδυασμό τη δεύτερη Κυριακή.

Μιλάει για το θέμα της ένστασης που ακολούθησε, στην παραλαβή της νέας διοίκηση από την παλιά, αλλά και για τις σχέσεις της πλειοψηφίας με τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ακόμη, ο Δήμαρχος απαντάει σε πολλά και σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στον καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς. Ανάμεσά τους στο πώς βλέπουν οι τοπικές κοινωνίες των τριών πρώην δήμων Εκάλης, Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς μετά από πέντε χρόνια τη συνένωση, όπου είχαμε και την ενδιαφέρουσα αποκλειστική είδηση.

Μιλάει για τις Συνοικιακές Συνελεύσεις και τον «Συμμετοχικό Προϋπολογισμό» που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο Δήμο, όπου μας ανέλυσε τον τρόπο εφαρμογής και το ποσόν του προϋπολογισμού που θα διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Δείτε την βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Γιώργου Θωμάκου:

Μέρος 1ο

{videobox}r69lG9dQZ9c{/videobox}

Μέρος 2ο

{videobox}hM_wfbjAM9w{/videobox}

Μέρος 3ο

{videobox}kHHhmjP1PC0{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here