Με επιτυχία εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μικρασιατών στη Νέα Ερυθραία.

0
499

Mε μεγάλη συμμετοχή των Μικρασιατών, εγκαινιάσθηκε τη Κυριακή το απόγευμα 15/09/2013, το ανακαινισμένο Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας.

Επί ένα χρόνο, αθόρυβα και με ίδια μέσα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Μαρτάκης και οι άνθρωποι του Συλλόγου εργάζονταν συστηματικά, για να μπορούν οι επισκέπτες να ξεναγηθούν σε ένα σύγχρονο λαογραφικό μουσείο, γεμάτο ιερά κειμήλια των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας.

Σπάνια έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα, αυθεντικές ενδυμασίες, είδη λαϊκής τέχνης και κεντήματα, η αιματοβαμμένη σημαία του Συντάγματος του Νικολάου Πλαστήρα, αυθεντική γωνιά κουζίνας και υπνοδωματίου προσφυγικού σπιτιού είναι μερικά από τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Ερυθραίας, το οποίο είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα.

Η Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι, ακόμα και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αν υπάρχει η διάθεση και η αγάπη μεταξύ των μελών μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα.

Αυτή η στιγμή, εύχομαι να επαναληφθεί σε πάρα πολλούς Συλλόγους, καθώς για μας αυτά είναι τα ιερά κειμήλια των προγόνων μας, τόνισε ο Κυριάκος Μαρτάκης και η μικρή απόγονος 4ης γενιάς Μικρασιατών έκοψε συμβολικά την κορδέλα.

{videobox}AXLACtbBbvo{/videobox}

Στη συνέχεια η Ένωση δεξιώθηκε τους καλεσμένους στην υπέροχη αυλή του Μουσείου, με γλυκά και εδέσματα και η βραδιά έκλεισε με χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:42 limit=7}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here