Με λαμπρότητα και αποστάσεις ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στον Δήμο Κηφισιάς.

0
424

Με λαμπρότητα αλλά και με αποστάσεις τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Φανουρίου στα Ιερά Παρεκκλήσια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας όπου υπογείως στεγάζονται  τα ομώνυμα  Ιερά Παρεκκλήσια  του Αγίου.

Στη Νέα Ερυθραία, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη σχολαστική τήρηση των μέτρων αλλά και στην ταπεινότητα που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στη σημερινή εποχή. Ακολούθως ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, εκφώνησε κήρυγμα.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και πιστοί οι οποίοι τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα και τις αποστάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοιό.

Εκατοντάδες πιστοί στο σύνολό τους, προσέρχονται από την Τετάρτη και την Πέμπτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Νέας Ερυθραίας, προσφέροντας στη χάρη του Αγίου τις παραδοσιακές «φανουρόπιτες».

Το έθιμο της ευλογίας τους, το οποίο προκαλεί συγκίνηση στους πιστούς και έχει και Μικρασιάτικες ρίζες πραγματοποιείται στο προαύλιο χώρο του Ναού, με τους πιστούς να περιμένουν στη σειρά τους και τους ιερείς να ευλογούν τις παραδοσιακές φανουρόπιτες.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στα πανηγυρίζοντα Ιερά Παρεκκλήσια του Δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here