Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε ο Κύκλος Σεμιναρίων του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» για την Εξωτερική Πολιτική και την Οικονομία.

0
403

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ.. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου «Δημήτριος Βικέλας» για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, ο ομιλητής κ. Παναγιώτης Γεννηματάς (Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) έδωσε την διάλεξη με θέμα: «Υπάρχει οικονομικό αύριο;».

Την ομιλία του κ. Γεννηματά προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» κ. Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος στο λόγο του ευχαρίστησε τον διεθνώς καταξιωμένο οικονομολόγο κ. Γεννηματά για τις διαλέξεις που αποφάσισε να δώσει στον Δήμο Κηφισιάς καθώς και τον κύριο Κουβουτσάκη για την φιλοξενία αυτού του κύκλου των σεμιναρίων καθώς και την εν γένει εξέχουσα προσφορά του στον Πολιτισμό της Πόλης μας.

Ο κ. Ζαπάντης, έχοντας σπουδάσει και ο ίδιος οικονομικά στην Αμερική, έθεσε στην ομιλία του καίρια ερωτήματα για οικονομικές θεωρίες που βρίσκουν εφαρμογή σε περιόδους κρίσης.

Ο κ. Γεννηματάς ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για το μνημόνιο (ποιο πρόγραμμα εφαρμόστηκε, ποιες οι προοπτικές που ανοίγονται μέσα απ' αυτό) και την οικονομική κρίση η οποία κατά την άποψή του είχε ξεκινήσει ήδη από το 2007.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός και ο ρόλος που παίζει στην αύξηση των εσόδων της χώρας.

Ακόμα μίλησε για τα οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλει η ΤΡΟΙΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στη χώρα μας και ένα από αυτά είναι η μείωση των εισοδημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο ο οικονομολόγος θεωρεί ως τη μόνη για την μακροπρόθεσμη λύση της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, κάποιοι δημότες έθεσαν ερωτήματα και ακολούθησε συζήτηση.

Το δεύτερο μέρος της διάλεξης του κ. Γεννηματά με θέμα: «Υπάρχει οικονομικό αύριο;» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη και θα ασχοληθεί με το αύριο της οικονομίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here