ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στον Δήμο Κηφισιάς.

0
526

Με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου, η Επέτειος του «ΟΧΙ» στον Δήμο Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά από την Αναπληρώτρια Δημάρχου Ζέτη Κασιμάτη, εκπροσώπων της Βουλής, της Περιφέρειας της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και των Πολιτικών Κομμάτων.

Η ανάγνωση του πανηγυρικού χαιρετισμού της ημέρας του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου έγινε από την Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης και Φιλίας των Πολιτών, Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού, Νίνα-Ασπασία Βλάχου.

«Στέλνω την αγάπη μου στα παιδιά μας που σε λίγο θα παρελάσουν υπερήφανα ως Έλληνες και εύχομαι στις οικογένειες τους να τους καμαρώσουν σήμερα εδώ και αύριο ως χρήσιμους και άξιους πολίτες. Το μεγάλο ΟΧΙ ακούστηκε από την Κηφισιά μας, τον Ιωάννη Μεταξά και είχε την πανελλήνια συναίνεση. Όλοι οι λαοί υποκλίθηκαν και θαύμασαν, ενώ φωτίζει για πάντα τους αιώνες των Ελλήνων.

Με το χαμόγελο στα χείλη και την εορτάζουσα σήμερα Παναγία Ελευθερώτρια, στον ορίζοντα του Αλβανικού μετώπου προχωρούσαν οι φαντάροι μας στις νίκες. Στην πολυκύμαντη και ταραγμένη ιστορία μας, κύκλοι θριάμβων αλλά και συμφορών διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Πολύτιμο δίδαγμα: Ο ενωτικός πατριωτισμός μακριά από άγονες διαιρέσεις.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες καθημερινός είναι και ο σύγχρονος πόλεμος, με βαρύ τίμημα και αόρατο εχθρό. Για αυτό σας παρακαλώ πολύ να εξαντλούμε με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Τιμή και Δόξα σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή και το αίμα τους, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και κατά την ενιαία Εθνική Αντίσταση 40-44.

Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Πατρίδα!»

Η παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Φίλιππο Χίο. Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρέλασαν με παλμό γιορτάζοντας το «ΟΧΙ» και τιμώντας τους ήρωες του έπους.

Η παρέλαση έκλεισε με την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών με τα πυροσβεστικά τους οχήματα.

Μετά το πέρας της παρέλασης, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς χόρεψε ελληνικούς χορούς, σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το πάρκινγκ, ενώ στον ίδιο χώρο ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα, προσφορά της εταιρείας ΣΤΕΡΓΙΟΥ.

Στις εκδηλώσεις ήταν παρούσες οι τοπικές αρχές, καθώς και πλήθος πολιτών οι οποίοι τήρησαν όλες τις οριζόμενες προληπτικές οδηγίες.

Συγκεκριμένα έδωσαν το «παρών» ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Χρίστος Κυριακόπουλος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ Κύριλλο, ο Βουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Κουμουτσάκος, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, η Αντί-περιφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Συνδέσμου Eφέδρων Aξιωματικών, των Πολιτικών Κομμάτων, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σχολείων, των συλλόγων (πολιτιστικών, αθλητικών και εργαζομένων) του Δήμου Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here