Με τον φόβο του λουκέτου ένας στους τέσσερις μικρούς…της Αφροδίτης Τζιαντζή.

0
457

Με το 10% του περσινού γιορταστικού ταμείου κλείνουν την εορταστική σεζόν οι μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, παρά το click away.

Χωρίς πρόσθετα μέτρα ρευστότητας, μέχρι και οι μισές επιχειρήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας, λένε επιμελητήρια και ενώσεις μικρομεσαίων.

Μπορεί η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου και των συνοικιών να ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τις ημέρες των Χριστουγέννων, αυτό όμως δεν αντανακλάται στον τζίρο των λιανικών πωλήσεων, ο οποίος ειδικά για τα μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης παρέμεινε χαμηλός.

Μόλις το 10% του περσινού εορταστικού τζίρου κατάφεραν να διασώσουν όσοι λειτούργησαν με click away, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Χατζηθεοδοσίου, ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε κοινή τους παρουσία στην κρατική τηλεόραση.

Η εκτίμησή του έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, που ανέβαζε στο 35% του περσινού τζίρου όσους είχαν ηλεκτρονικό κανάλι διάθεσης προϊόντων.

«Δεν θέλω να αμφισβητήσω τα στοιχεία του Υπουργείου, μπορεί ο αριθμός αυτός να προέρχεται από τις πολύ μεγάλες αλυσίδες. Κάποιοι κλάδοι, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά είδη, πιθανόν να είχαν τον ίδιο τζίρο με πέρυσι ή ακόμα και να είδαν αύξηση των πωλήσεων μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών. Όμως εμείς αναφερόμαστε στο 99% των επιχειρήσεων, που είναι από μικρές ώς πολύ μικρές»…διευκρινίζει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ μόλις 15.000 επιχειρήσεις, σε σύνολο 750.000 πανελλαδικά, διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες 100 συγκεντρώνουν το 85% του τζίρου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here