Με Υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!…του Βασίλη Γαλούπη.

0
244

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους Πολιτικούς, Δικαστικούς, Στελέχη ΜΜΕ και Μεγαλοεπιχειρηματίες…

Λίγα χρόνια πριν πεθάνει, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διηγούνταν on camera πώς κατάφερε να ζήσει στα χρόνια της μεγάλης πείνας στην Κατοχή.

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Περιέγραφε εικόνες στον δρόμο από ανθρώπους νεκρούς να τους μαζεύει το κάρο της Δημαρχίας. «Το βράδυ ήταν αδύνατον να κοιμηθείς, διότι ουρλιάζανε οι πεινασμένοι γύρω μας “πεινάω, πεινάω”»…έλεγε.

«Εγώ πώς ζούσα εκείνη την εποχή; Ήμουν γραμμένος σε τρία συσσίτια. Ήμουν δικηγόρος, είχα πάρει και την άδεια χατιρικώς, γιατί είχα υπηρετήσει στα σύνορα. Ήμουν στρατιώτης Κρητικός. Και είχα κι ένα τρίτο συσσίτιο φοιτητή. Εκείνη την εποχή τα συσσίτια έδιναν φασολάδα. Είχα στην τσέπη ένα κουτάλι και πήγαινα σε τρία συσσίτια. Κι έτρωγα τρεις φασολάδες κάθε μεσημέρι και μ’ αυτό έζησα».

Το ένστικτο επιβίωσης οδήγησε τον πρώην Πρωθυπουργό σε τρεις φασολάδες, στερώντας τις δύο παραπανήσιες από άλλους που ούρλιαζαν από την πείνα τα βράδια.

Χρόνια αργότερα, το Πολιτικό του ένστικτο οδήγησε τη χώρα στο «Βρόμικο ’89», στις μαύρες εκλογές με το σκάνδαλο Κοσκωτά, τα πακέτα πάμπερς γεμάτα δολάρια, τις κασέτες υποκλοπών που έκανε ο Μητσοτάκης στην Ομόνοια… Ήταν τότε που για πρώτη φορά έμπαινε στον δημόσιο διάλογο ο όρος «Διαπλοκή».

Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετά, ο γιος του Κωνσταντίνου δεν αρκείται μόνο σε τρεις…φασολάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει ολόκληρη την πίτα. Επιδιώκει να κυριαρχεί απόλυτα κι ασύδοτα στη ζωή του τόπου, με κάθε κόστος για τη θεσμική υπόσταση της χώρας.

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989

Μετατρέπει σε δικό του τσίρκο εξουσίας κοινοβουλευτικούς θεσμούς, όπως η Εξεταστική Επιτροπή και η Επιτροπή Διαφάνειας.

Εφευρίσκει και – το χειρότερο – επιβάλλει Αντισυνταγματικούς όρους για το απόρρητο, προκειμένου να κλείσει στόματα, για να γλιτώσει το ειδικό δικαστήριο για τις υποκλοπές.

Η δική του ΕΥΠ παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν Θεσμό. Καταργεί με ετσιθελικό νόμο τον ρόλο ανεξάρτητων Αρχών, όπως η ΑΔΑΕ.

Αρνείται τις Εκκλήσεις Αντιπολίτευσης, ΜΜΕ και Ε.Ε. να διερευνηθεί τι συνέβη με το Predator.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here