Μητσοτάκης: Στις απειλές η Ελλάδα απαντά με επιχειρήματα-Έξι άμεσες παρεμβάσεις στην Άμυνα.

0
416
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

«Διαφορετική ομιλία, όπως διαφορετικές είναι οι συνθήκες, εστιασμένη στην οικονομία και στην άμυνα, όπως η πανδημία και οι εθνικές ανάγκες το επιβάλλουν», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ-Hellexpo 2020.

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη επεσήμανε ο πρωθυπουργός δίνοντας τα εύσημα. «Το κυβερνητικό σχέδιο, οι οδηγίες των ειδικών, η υπευθυνότητα των πολιτών μάς έκαναν πράγματι πρωταγωνιστές στην άμυνα κατά του ιού», τόνισε προσθέτοντας ότι απαιτούνται άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα, με κοινό σύνθημα «αυτοπεποίθηση στην άμυνα, στην υγεία και την οικονομία.

«Το εθνικό μέτωπο γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμο. Γιατί η Άγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η αποτελεσματική διπλωματία», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι έχουμε πολλούς και δυνατούς συμμάχους. «Γι’ αυτό και επιμένω ότι μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων».

Παράλληλα τόνισε ότι «στις απειλές και τα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική κι επιχειρήματα».

Οι έξι άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας:

-18 γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των Μιράζ ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ

-Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τις διαδικασίες για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων Φρεγατών Πολλαπλού Ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει 4 Φρεγάτες ΜΕΚΟ, που ήδη διαθέτει. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν, επίσης, από 4 ναυτικά ελικόπτερα ROMEO. Τα πιο «αξιόμαχα» στον κόσμο.

-Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς εξασφαλίζονται: Νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς. Νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική μας Αεροπορία.

-Το δυναμικών των Ενόπλων Δυνάμων ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών

-Επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της θητείας και εκπαίδευσης ώστε οι νέοι «να αποκτούν δωρεάν -τονίζω- δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή, όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική»

-Ενεργοποιείται η Αμυντική Βιομηχανία. Ήδη, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, έπεται το αμέσως επόμενο διάστημα επίκειται η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ. Και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ, ώστε να μετατραπεί σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών για την ευρύτερη περιοχή.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here