«Μιάμιση φορά γαϊδούρι»…του Νίκου Παπαδογιάννη.

0
350

Το δριμύ κατηγορώ του Αλέξη Τσίπρα ενάντια στον πρωθυπουργό («είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ από τη χώρα») προκάλεσε αίσθηση στη μαθημένη σε νερόβραστη εξ ευωνύμων αντιπολίτευση κοινωνία και έγινε πρωτοσέλιδο, με αποτέλεσμα την υποχρεωτική προβολή της ατάκας από τα Πέτσινα πρωινάδικα των καναλιών.

Με τρόπο, βέβαια, και με χρονικό ορίζοντα ελάχιστων δευτερολέπτων, ως είθισται.

Σας ρωτήσαμε, χθες, αν πιστεύετε ότι απαιτείται πιο σκληρή Αντιπολιτευτική γραμμή και αν θα συμφωνούσατε με μία αλλαγή στάσης του ΣυΡιζΑ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι απαντήσεις κατέφτασαν βροχηδόν:

Κ. Λετσ.: «Στην ερώτησή σας αν συμφωνώ με την αλλαγή τακτικής θα πω φυσικά ναι. Όμως με έναν αστερίσκο. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας και γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Δεν πουλάει ψευδό-πατριωτισμούς τύπου “Μακεδονία”, τύπου “ανταλλάξαμε τις συντάξεις”, τύπου ο τάδε καπνίζει” κ.λπ.! Μπορεί όντως να ήταν πιο χλιαρή η αντιπολιτευτική του λογική, όμως να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Πώς μπορούμε να κρίνουμε αν ήταν μαχητική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το 95% των πετσωμένων Μέσων παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ Μωυσή και τους 40 κλέφτες;

Που δεν έδειξαν πάνω από 5 λεπτά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το lockdown; Που θεωρούν άγιο το σάπιο κόμμα της ΝΔ; Δεν παίζουν με τους ίδιους όρους οπότε δίνω ένα extra point στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολ.Τζ.: «Εγώ όχι μόνο συμφωνώ με την αλλαγή πολιτικής της Αντιπολίτευσης, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν όταν τους φέρεσαι “με το γάντι”, αλλά προσυπογράφω και το επικριτικό ύφος του σημερινού newsletter προς εμάς τους αναγνώστες. Τον απλό λαό, που δεν θέλει να ξυπνήσει και να ξεβολευτεί. Αντίθετα, ψάχνει κάπου να βολευτεί. Κάπου να…χωθεί!

Και μετά ψάχνεται. Τι φταίει; Και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι είναι ένας από τον σωρό. Ο Βασίλης Ρώτας έλεγε: Τα περισσότερα από τα βάσανά μας δεν τα περνάμε από κακή τύχη, αλλά από…βλακεία! Νομίζω ότι είχε απόλυτο δίκιο».

Γ. Τικ.: «Νομίζω ότι ήταν καιρός να αλλάξει τακτική η – Σωστά, Νερόβραστη – Αντιπολίτευση. Επιτέλους! Αλλά άργησε πολύ…».

Λ. Βασ.: «Πρώτα πρώτα, το λέτε πολύ ορθά “νερόβραστη”. Και δεύτερον: Έ, είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω…”. Αυτή, δεν είναι αλλαγή τακτικής. Η σωστή τακτική για την αντιμετώπιση της Δεξιάς και πολύ περισσότερο της συγκεκριμένης είναι το συνεχές σφυροκόπημα (βλ. Πολάκης κι ας του φορτώνουν κακή επικοινωνία και κακούς τρόπους).

Η μάνα μου έλεγε “με τους ανθρώπους, άνθρωπος, με τα γαϊδούρια, μιάμιση φορά γαϊδούρι”. Σε αυτούς που κάνουν το μαύρο (σαν την ψυχή τους και την ιδεολογία τους) άσπρο, δεν φέρεσαι “με το γάντι” και ευγενικά, αλλά ή δεν τους αφήνεις να το κάνουν άσπρο, αποκαλύπτοντάς τους, ή παίρνεις τον κουβά και το ξανακάνεις μαύρο, για να φαίνεται τι εκπροσωπούν. Καλώς ή κακώς, ο κόσμος χρειάζεται οδηγό (χωρίς να σημαίνει πως είναι “πόπολο” απαραίτητα). Έτσι δεν θα περνούσαν τόσοι νόμοι και ΠΝΠ χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι».

Ευγ. Γ.: «Καιρός ήταν να ανεβούν οι τόνοι. Και βέβαια συμφωνούμε. Δεν χρειάζονται αβρότητες μ’ αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες. Δεν νομίζω πως είχαμε χειρότερη Κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση.

Και αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν να βρούνε ποιος είναι πιο αριστερός και αν θα χάσουν τη ριζοσπαστικότητά τους. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Αυτό που προέχει είναι να απαλλαγούμε γρήγορα από αυτά τα λαμόγια».

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here