Μια Βουλή…..ολυμπιακών διαστάσεων!!

0
222

Στην ανάγκη συμπαράστασης της Πολιτείας για την ανάπτυξη του Αθλητισμού, κυρίως στην Περιφέρεια, ένωσαν την φωνή τους οι Έλληνες αθλητές, που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απευθύνοντας έκκληση να συνδράμει, κατά το δυνατό, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Κατά την ειδική εκδήλωση, που οργάνωσε προς τιμήν τους η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι αθλητές βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και ενώπιον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, των πολιτικών αρχηγών και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή απηύθυναν σύντομες ομιλίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο γ.γ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τον χαιρετισμό του χαρακτήρισε «άξιους πρεσβευτές της χώρας» τα μέλη της εθνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα του Ρίο και τόνισε πως η Πολιτεία έχει επίγνωση των δυσχερειών τις οποίες αντιμετώπισαν κατά την προετοιμασία τους.

Όπως ωστόσο επισήμανε, οι δυσκολίες αυτές, δεν είναι διαφορετικές από κείνες που έχει γεννήσει η κρίση και αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μας.

Για την έλλειψη αθλητικών υποδομών, ιδίως στην Περιφέρεια, μίλησε η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής, Άννα Κορακάκη και κάλεσε την Πολιτεία να επενδύσει στον Αθλητισμό, ως μια επένδυση στο μέλλον που θα αποδώσει στην κοινωνία, στην υγεία, στην χώρα.

«Να μένουν ανοιχτά τα στάδια και τα κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα και ειδικά στην επαρχία», ζήτησε ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο άθλημα της μαραθώνιας κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία του υπουργείου να εντάξει στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων υποχρεωτικά μαθήματα κολύμβησης.

Οι χάλκινοι ολυμπιονίκες στην Ιστιοπλοϊα, Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής επισήμαναν την ανάγκη να μάθουν οι νέες γενιές το «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ πρότειναν να ξαναμπούν οι ολυμπιακοί κύκλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πολλά από τα αθλήματα δεν τα δείχνει η τηλεόραση και μαθαίνει μετά ο κόσμος πως κέρδισε μετάλλιο η χώρα. Να το κοιτάξουμε αυτό, γιατί δεν είναι δυνατόν να καταλάβει ο κόσμος την προσπάθεια του αθλητή αν δεν μπει στο κλίμα του σταδίου και να βοηθήσουμε όλους τους αθλητές» επεσήμανε ο Βλάσης Μάρας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής.

«Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέπει να στέκονται έμπρακτα δίπλα μας σε όλη την προσπάθειά μας, δεν πρέπει να είναι μόνο για τις φωτογραφίες μετά τις επιτυχίες μας»……σχολίασε ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, Χρήστος Αφρουδάκης.

«Τα έξι μετάλλια βοήθησαν να μας αγκαλιάσετε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Στίβου Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, απευθυνόμενος προς τους εκπρόσωπους της Πολιτείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here