Μια Κινέζα πράκτωρ…..δίπλα στον Μέρντοχ!

0
379

Γουέντι Ντενγκ. Σας λεει κάτι το όνομα; Μάλλον όχι. Αν όμως προσθέσουμε και το επίθετο του συζύγου θα σας λέει πολλά. Μέρντοχ λοιπόν. Γουέντι Ντενγκ – Μέρντοχ 44 ετών και τρίτη κατά σειρά σύζυγος του μεγιστάνα του τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ.

Πολυτάλαντη και πολυμήχανη, σχεδίασε τη ζωή της με απίστευτη στρατηγική, γι αυτό και κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον . Η ιστορία μας όμως έχει και την αρχή της.

Για πάμε λοιπόν…..

Νεανικά χρόνια

Η Γουέντι Ντενγκ γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1968 στην Κίνα. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά ζεύγους μηχανικών. Στα 16 της γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή στην Γκουανγκτζού. Δυο χρόνια αργότερα γνώρισε μια οικογένεια αμερικανών, επιχειρηματιών που είχε πάει στην Κίνα να φτιάξει ένα εργοστάσιο ψυγείων.

Την Τζόυς και τον Τζέη Τσέρι. Η Γουέντι φιλόδοξη και αδηφάγον, δεν είχε κατά νου να περάσει όλη της τη ζωή στη μιζέρια. Έτσι , έβαλε μπρος το διαβολικό της σχέδιο. Κι μην ακούτε σινεμά και σενάρια , στη ζωή παίζονται όλα! Παράτησε την ιατρική , άρχισε μαθήματα αγγλικών με την Τζόυς, τους έγινε συμπαθής, εκείνοι προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν με τη βίζα της για να σπουδάσει στην Αμερική κι όταν επέστρεψαν την πήραν μαζί τους. Που νάξεραν!

Η δαιμόνια κι ασχημούτσικη Κινεζούλα, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στα Οικονομικά ήταν άριστη φοιτήτρια, συνέχισε στο Γέηλ για το μάστερ της, και ω του περίεργου, η Τζόυς ανακάλυψε πως η προστατευόμενή τους και τριάντα χρόνια μικρότερη από τον άνδρα της τάχε μαζί του. 

Την έδιωξε βέβαια άρον-άρον, αλλά την ακολούθησε και ο κύριος Τσέρι. Μόλις βγήκε το διαζύγιο, την παντρεύτηκε και ο γάμος τους διήρκεσε δυο χρόνια κι επτά μήνες . Εκείνος όμως αποκάλυψε πως μόνο 5 μήνες έμειναν μαζί, όσο χρειαζόταν η Κινεζούλα για την πράσινη κάρτα δηλαδή, και μόλις βρήκε κάποιον συνομήλικό της, τον σούταρε.

Στη συνέχεια η Γουέντι που φρόντιζε να κάνει καινούργιες γνωριμίες που θα την εξυπηρετούσαν στο μέλλον, μόλις πήρε το μάστερ από το Γέηλ , ψάχνοντας για δουλειά συνάντησε τον Μπρους Τσώρτσιλ που διέβλεπε άνοδο του καναλιού FOX στο Λος Άντζελες και της πρότεινε μια θέση στο αδελφό κανάλι του κολοσσού του Μέρντοχ News Corporation, STAR TV στο Χονγκ Κονγκ.

Εκεί, αν και νεαρή υπάλληλος ακόμη, εφάρμοσε πολλές καινοτόμες ιδέες και προωθήθηκε σε υψηλά αξιώματα.

Η γνωριμία και ο γάμος

Ήταν το 1997 σε κάποιο πάρτι στο Χονγκ Κονγκ που γνώρισε τον Ρούπερτ Μέρντοχ και φυσικά άρπαξε την ευκαιρία. Ο Μέρντοχ γύρευε μια ξεναγό και μεταφράστρια και προσέλαβε την Γουέντι.

Ε, αυτό ήταν το 1999 ο μεγαλοεπιχειρηματίας είχε το ακριβότερο διαζύγιο στον κόσμο, έναντι 1.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων , προκειμένου να χωρίσει την δεύτερη γυναίκα του και τρεις εβδομάδες μετά να παντρευτεί την Γουέντι. Μαζί απέκτησαν δυο κόρες 12 και 10 ετών.

Η μία μάλιστα έχει νονό τον Τόνι Μπλαιρ. Η δραστήρια Γουέντι εκτόξευσε τις επιχειρήσεις του συζύγου της στη Κίνα, και κουτσομπολιά λένε, πως ο πανέξυπνος επιχειρηματίας είδε στο πρόσωπό της μια νεαρή, φιλόδοξη γυναίκα που θα του άνοιγε τις πόρτες στα κινέζικα μήντια, όπερ και εγένετο…..

Η Γουέντι έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν με το σκάνδαλο της υποκλοπής τηλεφωνημάτων εφημερίδας του συζύγου της, που έφτασε μέχρι το αγγλικό Κοινοβούλιο , δεν δίστασε να χαστουκίσει αυτόν που πέταξε μια πίτα στο πρόσωπο του Μέρντοχ.

Η κατάσκοπος, ο Τόνι Μπλαιρ, το διαζύγιο

Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησαν φήμες πως η Γουέντι, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Κίνα προσελήφθη από την GDP – της Γκουανγκτζού για να εκπαιδευθεί σαν κατάσκοπος στο Χονγκ-Κογκ.

Αποκαλύφθηκε πως είχε επαφές με το Κίνημα Απελευθερωτικός Στρατός του Λαού- People’s Liberation Army (PLA) και το Γενικό Πολιτικό Τμήμα του – General Political Department (GPD) που κατάφερε να έχει έλεγχο και μετοχές σε ΜΜΕ του Χονγκ Κογκ και δικό του τηλεοπτικό κανάλι . Η μετάθεση της Γουέντι από την Καλιφόρνια στο Χονγκ Κονγκ σε χρόνο d t, όπως και η αναρρίχησή της στην υψηλότερη θέση της ιεραρχίας , προκαλούν ερωτηματικά.

Ο καθηγητής της μάλιστα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ομολόγησε πως η Γουέντι χρησιμοποιούσε ένα πολύ …εξελιγμένο κομπιούτερ και έκανε ακριβές διακοπές σε εξωτικά νησιά. Όταν οι φήμες οργίαζαν πως η Γουέντι συναντούσε κρυφά τον Τόνι Μπλαιρ στο Λονδίνο, τη Ν. Υόρκη και στην έπαυλη των 12 εκατ. Δολαρίων του Μέρντοχ στην Καλιφόρνια, πολλά Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου του 2012 και του Απρίλη του 2013, το ποτήρι ξεχείλισε και αν και οι δύο τα αρνήθηκαν, λίγο μετά ο Ρούπερτ Μέρντοχ κατέθεσε αγωγή διαζυγίου.

«Ασυνεννοησία» ο λόγος που ισχυρίστηκε αν και τα βρετανικά μέσα υποστηρίζουν πως αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αφού ήταν γνωστό ότι η Γουέντι διατηρούσε σχέσεις και με άλλους ισχυρούς άνδρες κατά καιρούς.

Αν και ο Μέρντοχ στήριζε τον Μπλαιρ επί πολλά χρόνια, τώρα ούτε τα όνομά του δεν θέλει ν ακούσει. Ένας φίλος του Μπλαιρ είπε ότι αυτά που ισχυρίζεται ο Μέρντοχ είναι αστεία και λόγια ενός απελπισμένου γέρου. Για το καλό των παιδιών τους χώρισαν φιλικά, με μια χειραψία και μια αγκαλιά.

Φυσικά και υπήρχε προγαμιαίο συμβόλαιο. Όμως η 44άχρονη Γουέντι τώρα θα κρατήσει το 94 εκατομμυρίων δολαρίων τριώροφο πεντχάουζ 20 δωματίων στο Μανχάτταν στην 5η Λεωφόρο . Από κοινού θα έχουν την κηδεμονία των παιδιών τους , τα οποία και θα κληρονομήσουν το 1/3 της περιουσίας του μεγιστάνα, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ανάμεσα στους πλουσιότερους

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων Wall Street Journal, Times Newspaper Ltd , των καναλιών FOX News και Sky , της κινηματογραφικής εταιρίας 20th Century Fox .

Η δύναμή του στον τύπο τον έκανε έναν από τους ισχυρότερους άνδρες με πολιτική επιρροή, ούτε και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων υψηλά ιστάμενων προσώπων και καλλιτεχνών στη Μ. Βρετανία που προκάλεσε σάλο, είχε τόσο αρνητικά αποτελέσματα, παρά μόνον να κλείσει μία εφημερίδα του. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε 12.4 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρνοντάς τον στην 94η θέση ανάμεσα στους 100 πλουσιότερους του κόσμου.

Τα σύννεφα στη σχέση του με τη Γουέντι είχαν αρχίσει να φαίνονται όταν το 2006 ο Αυστραλιανός-Αμερικανός Κροίσος αποφάσισε πως οι δυο κόρες που είχε αποκτήσει με την Γουέντι δεν θα είχαν δικαίωμα ψήφου και τις ίδιες μετοχές με τα τρία παιδιά που είχε αποκτήσει με τη δεύτερη σύζυγό του.

Τρία διαζύγια

Ο 82άχρονος μεγιστάνας παντρεύτηκε την πρώτη του γυναίκα μια αεροσυνοδό από την οποία απέκτησε μια κόρη το 1956, πριν καλά – καλά πάρει διαζύγιο παντρεύτηκε την δεύτερη μια δημοσιογράφο, απέκτησε τρία παιδιά μαζί της και πήρε διαζύγιο το 1999 για να παντρευτεί τη Γουέντι.

Στα 82 του όμως φαίνεται ότι βρήκε και πάλι τη χαρά ο γηραιός Δον Ζουάν στο πλευρό της κατά πολύ μικρότερης, εδώ κι αρκετά χρόνια μασέζ του. Όσο για την Γουέντι, όλοι περιμένουν να ακούσουν ποιος τρισεκατομμυριούχος θα είναι η νέα της κατάκτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here