Μιλτιάδης Τεντόγλου: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί» λέει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

0
514

Μιλτιάδης Τεντόγλου:

«Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί».

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την άφιξη της Εθνικής ομάδας στίβου τον περασμένο Μάρτιο (09/03), που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, τόνισε ότι οι Έλληνες αθλητές έχουν μείνει μόνοι τους και πως η Ελλάδα δεν λειτουργεί λόγω της πανδημίας.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο αθλητής που χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.

«Κάθε μετάλλιο είναι σπουδαίο, μοναδικό, μοναδικός αγώνας κι εμπειρία. Κάθε μετάλλιο που παίρνω θέλω να λέω στον εαυτό μου πως δεν σημαίνει τίποτε και με την ίδια θέληση να πάω για το επόμενο. Τα όρια μου θεωρώ πως είναι αρκετά ψηλά και πως ακόμα δεν τα έχω φτάσει, δεν τα έχω καν πλησιάσει.

Ελπίζω να είμαι υγιής κι αυτό να το αποδείξω και να φέρω όσα μπορώ. Επόμενός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Εκεί είναι όπως κανένας άλλος αγώνας, εκεί πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ προετοιμασμένος»…είπε αρχικά ο Τεντόγλου κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο και συμπλήρωσε για τις συνθήκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη φετινή σεζόν:

«Όλα για μας φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Όλα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι άπαντες ήταν απέναντί μας. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ότι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά την δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ο Δήμος Κηφισιάς στήριξε έμπρακτα την προετοιμασία του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου.

Πριν λίγους μήνες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου  Αθλητισμού Αχιλλέα Κουρέπη, με τον 23χρονο άλτη του μήκους από τα Γρεβενά, τον προπονητή του  και τον Πρόεδρο του ΓΣ Κηφισιάς  Ιωάννη Σιώμο.

Μέσω των προσπαθειών του κ. Γιώργου Θωμάκου εξασφαλίστηκαν χορηγίες για την ολυμπιακή προετοιμασία του αθλητή που συναντούσε προβλήματα. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ο Δήμος Κηφισιάς χορήγησε 5.000,00 ευρώ για την προετοιμασία του!

Η συνέχεια στο ρεπορτάζ  της  Kifisia Press….. με ημερομηνία 03/08/21.

Κεραυνοί του προπονητή του Τεντόγλου Πομάσκι:

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μίλτος. Να’ ναι καλά τα 3 μαγειρεία στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και τρώμε. Έψαχνα να βρω, δωρεάν, επιδέσμους»

Το χρυσό άλμα του Τέντογλου στα 8.41μ – Η Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί στο Τόκιο.

Στο τελευταίο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκρυβε την καλύτερή του προσπάθεια για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νεαρός πρωταθλητής δεν πίστευε ότι απογειώθηκε στα 8,41 και από τέταρτος πέρασε στην πρώτη θέση.

Η Ελληνική κερκίδα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο ξεσηκώθηκε.

Ο Γιώργος Πομάσκι (προπονητής), ο Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της ΕΟΕ), ο Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) και τα υπόλοιπα μέλη της Eλληνικής αποστολής που παρακολουθούσαν τον τελικό, ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Όσο για τον Μίλτο Τεντόγλου;

Πήγε προς το μέρος τους, πήρε την Eλληνική σημαία και είπε: «Αλητεία;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here