Μνημείο πολιτικής ανωριμότητας και ανεπάρκειας!…..του Πέτρου Ι. Φιλίππου.

0
265

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καί προέταξε την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως αυτή είναι η μόνη στρατηγική επιλογή της χώρας μας, και υπογραμμίζει πως: 

«Τυχόν «θεσμοθέτηση» της θέσης της Ελλάδας στη «δεύτερη ταχύτητα» ή στον «δεύτερο κύκλο» θα είναι μεγάλη εξασθένιση για τη χώρα μας. Θα είναι ο πρόλογος της επιστροφής μας στο περιθώριο της Ευρώπης, της επιστροφής μας και στα Βαλκάνια».

Αλήθεια κε Κουμουτσάκο ποιοί ευθύνονται για την απομόνωση της χώρας;

Πότε η Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια άσκησε ουσιαστική εξωτερική πολιτική;

Όλοι οι υπουργοί εξωτερικών ήταν ανεπαρκείς και η διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας είχε αφεθεί στις τύχες των εταίρων μας.

Ναι, των εταίρων μας στην Ε.Ε. οι οποίοι ακόμη και τώρα στην σύγκρουσή τους με την Τουρκία δεν απήντησαν στον Ερντογάν, όταν τους αποκάλεσε ναζί, για την παράνομη κατοχή μέρους των εδαφών μέλους της Ε.Ε., της Κύπρου και των απειλών και εδαφικών αξιώσεων εναντίον ενός άλλου μέλους της, της Ελλάδος. Aυτοί είναι οι εταίροι σας…!

Βλέπετε κε Κουμουτσάκο ποιά είναι η πραγματική Ε.Ε. και μάλιστα ο πυρήνας της στον οποίο ποτέ δεν υπήρξαμε μέλη;

Ποιές φαντασιώσεις και εμμονές δεν σας αφήνουν, εσάς, το κόμμα σας και τούς συνεταίρους σας να δείτε την πραγματικότητα;

Τώρα διαπιστώνεται από την πολιτική οξυδέρκεια τού κόμματός σας η ύπαρξη πολλαπλών ταχυτήτων; Τόσο πολύ εθελοτυφλείτε;

Είσαστε τελικά τόσο πολιτικά ανεπαρκείς και επικίνδυνοι για την χώρα.

Για δε την επίρριψη ευθυνών στην σημερινή κυβέρνηση και στον κ. Καμμένο αποκαλύπτετε την φαιδρότητά σας αλλά και τορπιλίζετε την οποιαδήποτε προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των σοβαρών και πολλαπλών κινδύνων.

Η χώρα ευρίσκεται σε επικίνδυνη καμπή και απαιτείται ομοψυχία και υπευθυνότητα.

Την ομοψυχία την τορπιλίζετε, η δε υπευθυνότητά σας, η κατ’ ουσία ανευθυνότητά σας, αποτελεί μνημείο πολιτικής ανωριμότητας και ανεπάρκειας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here