Μνημόσυνο του ήρωα Παύλου Μελά στο Κεφαλάρι.

0
317

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, μετά την Θεία Λειτουργία, εκτελέσθηκε το Μνημόσυνο του Μακεδονομάχου ήρωα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Μετά την λήξη της Θείας Λειτουργία, ακολούθησαν συγκινητικές ομιλίες για την ημέρα μνήμης και τιμής στον ηρωικώς πεσόντα κατά το Μακεδονικό Αγώνα Παύλο Μελά από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο και τον Πρόεδρο του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» κ. Γιάννη Μελά.

Ακολούθως, Κλήρος και πλήθος πιστών μετέβησαν στον ανδριάντα του ήρωα Παύλου Μελά, η οποία κοσμεί την πλατεία Κεφαλαρίου, όπου εψάλη τρισάγιο.

Αμέσως μετά, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από (1) τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο (2) τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο (3) τον Πρόεδρο του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» κ. Γιάννη Μελά (4) τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ κ. Μιχαήλ Φέκκα και (5) από τον Εκδότη κ. Γιάννη Γιαννάκενα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Μνήμης και Τιμής Παυλου Μελά.

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος «Καπετάν Μίκης Ζέζας» και ο Δήμος Κηφισιάς.

Υ.Γ. Η εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του ήρωα έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η πρωτοβουλία είχε σκοπό να παρακινήσει τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών. Σήμερα, 114 χρόνια μετά, ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να απουσιάζει…..σφυρίζοντας αδιάφορα!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here