Μοιράζει φύκια με μεταξωτές κορδέλες στους συνταξιούχους με την ελπίδα να εξιλεωθεί από την αμαρτωλή ακρίβεια.

0
316

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την κρίση ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ξανά με ναπολεόντειο ύφος, αποθεώνοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης και πετώντας επιδόματα-ψίχουλα σε υγειονομικούς και χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί όπως απεφάνθη: «Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα σε σχέση με πολλές χώρες, εξ ου και το καλάθι προϊόντων παραμένει συγκριτικά φθηνότερο»!

Η τριάδα-χαρτζιλίκι που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός έχει ως εξής:

«Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου.

Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρω για κάθε μέλος της οικογένειας τους.

Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία».

Τα συμπεράσματα που έχει βγάλει ο κ. Μητσοτάκης από την κυβερνητική πορεία είναι εντελώς αυτοαποθεωτικά: «Όλα αυτά γίνονται την ώρα που ακόμη παλεύουμε με τον κορωνοϊο, την ώρα που αντιμετωπίζουμε εθνικά ζητήματα και αντιμετωπίζουμε, με επιτυχία θεωρώ, φυσικές καταστροφές. 

Διοχετεύσαμε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε εργαζομένους και επιχειρήσεις…Σημαντικά είναι και τα νούμερα για τη μείωση της ανεργίας, όπου η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, πολλές από αυτές κάθονται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η πιο αποτελεσματική πολιτική μείωσης των ανισοτήτων. Δουλείες, δουλειές, δουλειές, αυτές τις δουλειές δημιουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Η σταθερή επιλογή των μεταρρυθμίσεων χαρίζει την θετική προοπτική του αύριο. Μιλήστε λίγο με τα παιδιά του brain drain, αυτά που έφυγαν από την χώρα επί των δικών σας ημερών, για να σας πουν γιατί επιστρέφουν στην Ελλάδα και ποια προοπτική βλέπουν».

Για την…επιτυχία στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών μιλούν οι καμένες και πλημμυρισμένες περιοχές και εκτάσεις, ενώ την επιστροφή των όσων έφυγαν από τη χώρα μας, μάλλον ο κ.Μητσοτάκης τη βλέπει στα…όνειρά του.

Η δε διαπίστωσή του ότι «η παραμικρή αύξηση των τιμών δυσκολεύει την ζωή των πολιτών και εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας…αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές και πρόσκαιρο φαινόμενο στο οποίο πιστεύω πως η χώρα μας απαντά με αποτελεσματικότητα…Η Ελλάδα πηγαίνει συγκριτικά καλύτερα σε σχέση με πολλές χώρες, εξ ου και το καλάθι προϊόντων παραμένει συγκριτικά φθηνότερο»…είναι απλά εξωφρενική, αν σκεφτεί κανείς ότι η χώρα μας χτυπάει κόκκινα στην ακρίβεια σε πολλούς τομείς.

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here